in

Deda izmlatio babu jer mu „nije dala“!

Naviknuti smo na to da se nezadovoljni putnici žale na probleme i za nepredvidive situacije krive turističke agencije i neprofesionalne vodiče, ali ne i na incidente koji oni priređuju organizatorima putovanja! A takvih je mnogo – od tuče starijeg para pri povratku s letovanja, preko psovki koje je pijana sredovečna žena uputila recepcionaru do intervencije carinskih službenika zbog krađe morskih korala…

Peškirom brišu guzu

Poslednji incident zbog kojeg je intervenisala i policija, prema rečima jednog beogradskog vodiča, desio se u autobusu koji se vraćao iz Grčke. Sedamdesetogodišnji deda pretukao je babu koju je upoznao preko agencije za upoznavanje.

– Ona nije ispoštovala obećanje, tačnije nije bilo seksa, a on je uložio novac u zajedničko letovanje. Nalupao joj je šamare pred svim putnicima, uzeo joj telefon, a ja sam pozvao policiju, koja im je napisala prijavu – kaže on.Miloš Jovović, direktor turističke agencije „Travel lend“ iz Beograda, kaže za Kurir da je najveći problem u takvim situacijama to što ispaštaju putnici koji nisu krivi, a koji čine 95 odsto klijentele.

On priznaje da ostalih pet odsto putnika prave prestupe kao što su krađe tanjira i tiganja iz apartmana, brisanje peškirom nakon upotrebe toaleta, mokrenje u bazenu hotela s pet zvezdica. Zabeležen je i slučaj da je putnica gola s terase pansiona razgovarala sa susedima.

Izbegli egipatski zatvor

Jovovićev kolega Saša Zarić, direktor agencije „Ponte travel“, kaže da je imao problem zbog gostiju skupog hotela koji su ispraznili čitav mini-bar kako bi ga napunili hranom koju su poneli sa sobom.

– Lepo su frižider napunili sirom i slaninicom. I u Hurgadi smo doživeli dve neprijatne situacije, kad su se dve sredovečne gospođe napile po sletanju na aerodrom i zatim na recepciji hotela pravile ispade jer su psovale, padale i dobacivale drugim gostima i domaćinima. Drugi slučaj zbio se kad je grupa od desetak mladih ljudi instalirala zvučnike, puštala glasno muziku i pila alkohol ceo dan, da bi na kraju gurnula u bazen obezbeđenje hotela – navodi Zarić i dodaje da ih je vodič jedva spasao egipatskog zatvora.

Samo nekoliko prijava!

U sektoru turističke inspekcije kažu da su od 2007. primili samo nekoliko prijava putnika koji su napravili incident u inostranstvu, a zatim se žalili inspekciji:
– To je uglavnom materijalna šteta na hotelu, restoranu, sobi, apartmanu, u prevoznom sredstvu ili na javnom mestu. Kaznene mere se izriču u skladu s vrstom povrede propisa iz oblasti carine, saobraćaja i krivičnog zakona.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

6 ljubavnih strela: Postanite prave zavodnice

SLOBA VASIĆ: Tražim devojku da ne pati za bivšim!