in

Namirnice koje ne smijete stavljati u frižider!

Neke namirnice ne treba držati u hladnjaku nego na sobnoj temperaturi. Krompir, češnjak i rajčica samo su neke od njih. Ove namirnice će se bolje držati ako ih ne držite u hladnjaku:

Ljuti umaci
Vjerovali ili ne, ljuti umaci mogu sretno živjeti u vašoj smočnici do tri godine.

Krompir
Hladnije temperature negativno utječu na okus krumpira, držite ga u smočnici u papirnatim vrećicama. Plastične vrećice nisu dobre jer zadržavaju vlagu, koja utječe na brzo propadanje krumpira. Većina sorti krumpira trebala bi trajati do tri tjedna.

Hljeb
Hljeb će se u hladnjaku brzo posušiti. Ono što namjeravate pojesti u roku od četiri dana držite na sobnoj temperaturi, a ostatak zamrznite.

Luk
Luk voli bit pohranjen u originalnoj mrežastoj vrećici u kojoj je kupljen ili bilo kakvoj drugoj koja omogućava cirkulaciju zraka, na sobnoj temperaturi. No, držite ga dalje od krumpira koji ispušta vlagu i plinove koji mogu negativno utjecati na luk te izazvati truljenje.

Češnjak
Ostat će u dobrom stanju i do dva mjeseca ako ga držite u smočnici, na sobnoj temperaturi. Držite ga u nečemu što omogućava protok zraka.

Rajčice
U hladnjaku mogu dobiti blijedu boju, držite ih stoga na sobnoj temperaturi i nikad u plastičnim vrećicama. Da biste ubrzali dozrijevanje, ako je potrebno, pohranite ih u papirnatu vrećicu. Kad su zrele mogu trajati oko tri dana.

Kafa
Hladnjak stvara kondenzaciju, što može utjecati na okus mljevene kave i kave u zrnu. Kavu je najbolje pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi u smočnici.

Zimske tikvice
Razne sorte zimskih tikvica trajat će oko mjesec dana ili više ako ih pohranite u smočnici.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

ZA INFARKT: Pogledajte koliko brzo Milica Pavlović vrti guzom!

Ne pokušavajte kod kuće: Evo kako skinuti 10 kg za sat vremena!