in

Skaj njuz: Britanski vojnik odgovoran za ubistvo ledi Dajane!

Londonska policija ispituje nove informacije o pogibiji princeze Dajane i egipatskog milionera Dodija al Fajeda, pre 16 godina u Parizu, a TV stanica „Skaj njuz“ je javila da je u pitanju navod da je za njihovu smrt odgovoran britanski vojnik.

Pozivajući se na neimenovane izvore, „Skaj njuz“ je naveo da je ta informacija došla od svekra i svekrve bivšeg britanskog vojnika.

– Ta informacija je nedavno došla do Skotlanda jarda preko Kraljevske vojne policije. U toj informaciji se, kako smo razumeli, pominje i nešto poznato kao Dajanin dnevnik – rekao je novinar „Skaj njuza“ Martin Brant koji prati kriminal.

dajana 1

Skotland jard je u saopštenju naveo da se „prikupljaju detalji i procenjuje njihova relevantnost i kredibilitet“, ali da nije u pitanju nova istraga o pogibiji para u nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, javio je Bi-bi-si. Procenu novih informacija izvršiće Specijalistička komanda za krivična dela i operacije, a u saopštenju se navodi i da se smrt princeze Dajane i Dodija al Fajeda „detaljno istražuje i ispituje“ u sudskom pretresu u Kraljevskom sudu pravde u Londonu.

U sudskom pretresu iz 2008. godine utvrđeno je da je par poginuo zbog „velike nebrige“ vozača.

Portparol policije u Londonu nije govorio o izvoru novih informacija, ističući da njihovo ispitivanje nije deo policijske istrage o navodima da je par ubijen, što je tvrdio otac Dodija al Fajeda, Mohamed, bivši vlasnik lanca robnih kuća „Herods“. U decembru 2006. godine u izveštaju te istrage navedeno je da nisu pronađeni dokazi da je par ubijen.

Princeza Dajana, bivša supruga princa od Velsa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija, imala je 36 godina kada je poginula. Ona i Fajed su stradali kada je vozač automobila u kom su se nalazili udario u stub u jednom tunelu u Parizu. U sudskoj istrazi je utvrdjeno da su pogibiji doprineli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju i to što Dajana i Dodi nisu vezali pojaseve.

Autor: Balkan lifestyle/tanjug

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

RECEPT BOGATIH: Seks barem četiri puta nedeljno!

Stanija Dobrojević: Plaćam teretanu kao sav normalan svet!