in

Vožnja u „japankama“ opasna po život!

Istraživanje sprovedeno u Engleskoj otkriva da je vožnja u „japankama“ odgovorna za više od 1,4 miliona saobraćajnih udesa godišnje. Šta više, stručnjaci su izračunali da je vožnja u „japankama“ opasnija od vožnje u cipelama sa visokom potpeticom.

Naime, u „japankama“ je potrebno 0,04 sekundi da se noga sa papučice gasa pomeri na papučicu kočnice, što pri brzini od 60 kilometara na sat produžava zaustavni trag za dodatnih 3,5 metara. Reakcija sa cipelama sa visokom potpeticom iznosi 0,02 sekundi. Takođe, sa „japankama“ je i manji pritisak na kočnicu.

Jedan od deset vozača priznaje da mu se „japanka“ podvukla ispod papučica i da je u poslednjem trenutku izbegao udes. Još više zabrinjava podatak da 60 posto vozača upravlja automobilom u neodgovarajućoj obući (cipele sa visokom štiklom, platforme, sandale, bosi…), kao i da petina ispitanih vozača nije razmišljala o tome da vožnja u „japankama“ nije bezbedna.

stikle

Deset posto dama priznalo je da je za volan selo u obući u kojoj, zbog oblika ili štikle, jedva da mogu da hodaju, dok određen broj kaže da im je estetika važnija od bezbednosti i da se nikada neće odreći vožnje u „japankama“.

Autor: Balakn lifestyle/Blic.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Deset razloga zbog kojih treba da pijete pivo!

Aca Lukas napravio odličnu žurku u Bijeljini! (Foto i Video)