in

7 stvari kojima izluđujemo druge ljude!

Kada bi nas neko upitao šta nas nervira kod drugih ljudi, spisak bi bio podugačak. Međutim, na pitanje čime mi nerviramo druge ljude, vjerovatno ne bismo uspjeli da se sjetimo odgovora. Evo nekih stvari koje neko od nas sigurno (nesvjesno) radi i time nervira svoje članove porodice ili prijatelje.

1. SUFLIRANjE PRI TELEFONIRANjU

Suprug zove dežurnog ljekara da upita za savjet jer vam dijete ima iznenadnu temperaturu.

Ljekar sa druge strane žice pita kakvog raspoloženja je dijete bilo prethodnog dana, suprug odgovara da je sve bilo uobičajeno, a vi se u tom trenutku sjetite da je bilo pospanije nego inače.

Živi niste dok to saopštite suprugu, a on doktoru, dobacujete kao da je od ključne važnosti, dok se on napinje da čuje uputstva. Kao prvo, nepristojno je i nezgodno upadati nekom u razgovor – da ste neophodni bili biste upitani. Kao drugo, sufliranjem i dobacivanjem remetite koncetraciju onog koji telefonira.

2. NE DIRAJ ME DOK PIJEM VODU

Ma koliko vam se učinilo da nešto ne može da sačeka, i mora da bude saopšteno „sad ili nikad“, ukoliko vaš sagovornik pije vodu, sačekajte. Pritom ovdje mislimo na utoljavanje žeđi, a ne lagano pijuckanje.

3. TEŽAK PARFEM

Sigurno vam niko neće reći „hej, tvoj parfem je pretežak, možeš li da ga ne koristiš toliko često?“. Takođe, samim time što vam je omiljen nemate osjećaj koliko ga „trapate“ na sebe. Stoga ako ste u dilemi da li „gušite“, zamolite nekog od prijatelja za savjet da li da promijenite parfem.

4. MLjAC MLjAC!

Za mljackanje, jedenje otvorenih usta i škljocanje vilice pri žvakanju jednostavno nema izgovora!

5. PRENOŠENjE NERVOZE

Ljudi ne vole nervozne osobe u svom okruženju. Čak i ako niste vidno loše volje, grickanje noktiju, napadi češanja, škljocanje hemijskom, „lomljenje prstiju“ samo će unijeti nemir ili nelagodnost u društvo.

6. DA, ALI…

Istina, ovaj svijet ne bi funkcionisao da nije podijeljen na trezvene i sanjare, stoga, ako spadate u prvu grupu, razmislite dobro kada vam neko saopšti lijepu vijest ili planove. Jasno je da dragu osobu želite da zaštitite od eventualnih razočarenja, no, trudite se da vam prva reakcija ne bude negativna.

Konstrukciju „da, ali…“ jednostavno zamijenite sa „to je jako lijepo, a da li si razmišljao o…“

Između analitičara i negativca razlika je često u sitnicama, u ovom slučaju riječima.

7. SOCIJALNA KOROZIJA

Ok, život bez mobilnog telefona je nekim ljudima praktično nezamisliv, međutim, ukoliko ste u društvu a isti ne ispuštate iz ruku, trebalo bi da se zapitate. Osim što ste nepristojni jer ne poklanjate sagovorniku punu pažnju, takođe ostavljate utisak plahe i nesigurne osobe koja se trza na svaki SMS. Pustite telefon da zvrji. I da gori nešto, pozvaće vatrogasce a ne vas.

Autor: Balkan lifestyle/Blic.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

ORALNI SEKS: Odgovori na sva ženska pitanja!

Deblji muškarci su bolji u krevetu?