in

Da li znate za pravilo 50-30-20?

Pristanite na kompromis, ali ne gubite sebe, pojasnite mu svoje granice i ne zaboravite da on nije vaš život, već da morate da odvojite vreme za prijatelje, porodicu i samo za sebe.

Živite u vašoj ljubavnoj oazi i ne dotiče vas mnogo ostatak sveta, jer imate muškarca, pored kog se osećate maksimalno ispunjeno. Budite oprezni. Kako bi faza idiličnog odnosa potrajala što duže, važno je da ne izgubite sebe. To ne znači da ne smete da pokazujete svoja osećanja i da uživate u svakom zajedničkom trenutku. Međutim, zadržite neku tajnu za sebe, provodite vreme sa prijateljicama i ne odričite se stvari koje volite zbog partnera.

50-30-20
Stručnjak za veze, Vendi Aterberi, predlaže pravilo koje je nazvala 50-30-20. Ove brojke znače da je 50 posto vremena potrebno odvojiti za partnera, 30 posto za prijatelje i porodicu, i 20 posto za sebe. To je formula koja će osigurati zdrav i uspešan odnos, u kojem će svi biti zadovoljni.

Zaboravite na SMS poruke
Prvi znaci neslaganja ne znače da vaša veza neće uspeti, rasprave i svađe deo su svakog zdravog odnosa. Ipak, SMS poruke su glavni neprijatelj svakog oblika komunikacije. „Ukoliko ste naišli na situaciju u vezi, koju je potrebno raspraviti, učinite to putem telefona ili u četri oka. Ako vam to predstavlja problem, znači da ste u odnosu sa pogrešnom osobom ili niste spremni za vezu“, kaže Vendi Aterberi.

Pristanite na kompromis, ali ne gubite sebe
Kompromis je sastavni deo svake dobre veze, ali pritom je bitno da ostanete svoji i ne popuštate često. „Ukoliko pristajete na sve što partner želi, pravite loše temelje za buduće rasprave“, tvrdi Vendi.

Ne upoređujte bivšeg i sadašnjeg partnera
Ne pričajte o drugim muškarcima dok niste sigurni u svoju vezu. Možda ćete pomisliti da vaš sadašnji partner želi da čuje kako je bolji ljubavnik od bivšeg, ali to je klizav teren, na kojem upravo vi vrlo lako možete završiti bolnim padom.

Pojasnite mu svoje granice
Stvari koje su vam neugodne partner bi lako mogao da protumači kao nezainteresovanost, ali to je vrlo lako rešiti iskrenim razgovorom. „Otvoreno progovorite o stvarima koje volite ili ne volite u krevetu i da li vam smeta javno razmenjivanje nežnosti“, predlaže Aterberi.

Ne pretvarajte se da je vaša veza više nego što zaista jeste
Nakon kratkog vremena provedenog u vezi partner i vi možda imate drugačija shvatanja o vašem odnosu. U redu je biti zaljubljen, ali ukoliko partner ne pokazuje isto teško da ćete ga na to nagovoriti, a posesivnim ponašanjem mogli biste da ga oterate od sebe. Vreme će pokazati da li on zaslužuje da bude pored vas i pokaže želju da gradi ozbiljnu vezu ili mu jednostavno to nije bilo na pameti.

Nastavite da budete srećna i nezavisna žena
Ovo je prvi preduslov za uspeh veze – vi morate biti vi, srećna i zadovoljna, a uz to i zaljubljena žena. Izgubite li sebe, izgubili ste i kamen temeljac za dobru vezu. Ne oslanjajte se na muškarca kao jedini izvor vaše sreće, već uživajte u onim malim stvarima koje vas čine ispunjenom, a koje nemaju veze sa vašim partnerom.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

6 neverovatnih stvari koje su izumele žene

Da li popularnog pevača očekuje uspešna inostrana karijera?!