in

Ovo su razlozi zbog kojih valja povremeno piti alkohol

Čaša vina ili piva dnevno pomažu kod održavanja linije, čine nas pametnijim, sprečavaju upalu pluća i utiču na to da živimo duže.

Umerene količine alkoholnih napitaka mogu biti dobre za organizam i za celokupno zdravlje. U nastavku sledi 6 razloga zbog kojih valja povremeno popiti neko alkoholno piće.

Održava liniju
Ozbiljno. Najnovija istraživanja pokazuju da vam vino može pomoći da telesnu težinu držite pod kontrolom. Kako? Tokom trinaestogodišnjeg istraživanja, naučnici su otkrili da su žene koje su pile jednu čašu crnog vina dnevno imale 30 odsto manje šanse da postanu gojazne u odnosu na žene koje nisu pile. Jedan od razloga je taj što alkohol podstiče telo da sagoreva kalorije.

Čini vas pametnijima
Istraživanje koje je sproveo američki Univerzitet Illinois pokazalo je da su osobe koje su popile litar piva imale veći uspeh u rešavanju društvenih igara i do 40odsto od osoba koje nisu konzumirale pivo. Pored toga, oni su i odgovarali brže, u proseku 3.5 sekunde, od osoba koje nisu pile pivo.

Sprečava upalu pluća
Prema najnovijoj studiji japanskog medicinskog Univerziteta Saporro, hmelj u pivu sadrži hemikaliju humulon koja pomaže u zaštiti organizma od virusa koji izaziva upalu pluća.

Štiti kožu
Španski istraživači su otkrili da flavonoidi koji se nalaze u crnom vinu mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanih sunčevim zračenjem.

Jača kosti
Čaša vina može da poveća proizvodnju estrogena i drugih hormona koji su od suštinskog značaja za zdravlje kostiju. Pored toga, silicijum kojeg sadrži pivo pomaže u jačanju kostiju.

Pomaže da duže živite
Prema istraživanju Univerziteta Harvard, osobe koje konzumiraju vino imaju nižu stopu smrtnosti u odnosu na osobe koje piju pivo i obojena pića i osobe koje uopšte ne konzumiraju alkohol.

Izvor: Stil

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Da li znate za pravilo 50-30-20?

Manekenka brzo prebolela Viktora Troickog: Sunčica Travica u krevetu sa Becom! (FOTO)