in ,

5 poteza za podizanje grudi

Nemojte da dozvolite da godine i gravitacija učine vaše poprsje manje privlačnim. Uz pomoć ovih vežbi ćete imati i lepše grudi i zadivljujuće, seksi držanje.

Zahvaljujuću pušap (push up) brushalterima i žene sa malim grudima mogu da izgledaju kao da imaju bujno poprsje. Ali ovo je samo privremeno rešenje. Duži efekat možete da postignete vežbanjem prave grupe mišića – onih koji su ispod i iza vaših grudi. Dakle, vežbe su namenjene i dama sa velikim i sa nešto manjim grudima.

Ove vežbe su osmišljene i da ojačaju mišiće leđa i ramena koji su veoma važni za pravilno držanje tela.

Tri dana nedeljno radite setove vežbi bez odmora između njih. Nakon posljednje vežbe, odmorite se 30 sekundi, pa ponovite sve vežbe još tri puta (ukupno četiri kruga).

Potrebno vam je: tegovi, mediscinska lopta, švajcarska lopta.

1.Sklekovi sa medicinskom loptom

Namestite se u poziciju za sklekove, ali levu ruku stavite na medicinsku loptu, a desnu na pod.

Držite telo u pravoj liniji i spuštajte se što niže možete. Odgurnite se od zemlje koristeći obe ruke kako biste se vratili u početnu poziciju. Ponovite to onoliko puta koliko je određeno, a onda zamenite ruke – stavite desnu na medicinsku loptu, a levu na pod i ponovite postupak.

Broj ponavljanja: 8

2.Bacanje lopte

Lezite na leđa i savijte noge u kolenima tako da vam stopala budu celom dužinom položena na pod i držite medicinsku loptu na grudima.

Donji deo leđa pristisnite uz pod i naglo bacajte loptu uvis što je više moguće. Uhvatite je sa pravo podugnutim rukama, odmah opustite leđa, spustite loptu opet na grudi i ponovite postupak. Nastavite brzim tempom dok ne završite.

Broj ponavljanja: 20

3.Teg i švajcarska lopta

Uzmite teg u desnu ruku i lezite leđima na švajcarsku loptu. Podignite kukove tako da telo formira pravu liniju od kolena do ramena. Držite teg na grudima, a lopatice približite jednu drugoj.

Podignite teg uvis, pa ga spustite dole. Ništa osim vaših ruku ne sme da se pomera. Završite predloženi broj ponavljanja, a zatim prebacite teg u levu ruku i ponovite postupak.

Broj ponavljanja: 8

4.Y podizanje

Uzmite dva lakša tega, napravite blagi raskorak i blago savijte kolena. Tegove držite ispred butina.

Pomerajte lopatice kako podižete tegove iznad glave u Y poziciju. Vratite se u početnu poziciju i laganim tempom ponavljajte postupak. Držite kičmu zategnutom tokom ponavljanja.

Broj ponavljanja: 20

5.Podizanje otpozadi

Uzmite par laganih tegova, okrenite dlanove napred i stanite sa blago raširenim nogama. Savijte kolena i nagnite se napred dok gornji deo tela ne bude paralelan sa podom.

Bez pomeranja torzoa podignite ruke na stranu sve dok ne budu u liniji sa telom. Ostanite u tom položaju neko vreme, a onda se polako vratite u početnu poziciju.

Broj ponavljanja: 20

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Humano! Željko Joksimović ispratio malu Anitu na transplantaciju srca!

Saša Kovačević napravio haos na Instagramu!