in

Tužba „Dolčea i Gabane” protiv beogradske „Dolče kafane”!

Svetski poznati dizajneri luksuzne garderobe “Dolče i Gabana” tužili su Marka Filipovića iz Beograda zbog imena njegovog lokala “Dolče i kaffana”. Iako ova kafana radi skoro godinu dana, Filipović kaže da ranije nisu imali probleme, dok im pre dve nedelje nije stigla tužba.

Preko advokatske kancelarije u Beogradu, stigla nam je tužba iz Privrednog suda. Iznenadio sam se kad sam video da nas tuže “Dolče i Gabana”, a da je sud vrednost spora odredio na čak 500.000 dinara – priča Filipović.

Specifično ime kafane, bilo je simpatično vlasniku, ali i gostima. Ipak, sada će zbog toga morati na sud.
– Tražili su nam da promenimo ime kafane, ali i da platimo sudske troškove. Još ne spominju kolika bi mogla da bude odšteta jer će se o tome tek raspravljati na sudu – kaže vlasnik.
Kafana bi trebalo 1. oktobra da proslavi godišnjicu rada.

– Da stvar bude gora, ročište nam je zakazano baš za 1. oktobar. Tako da za rođendan imamo jednu kaznu i suđenje – priča dvadesetdvogodišnji Filipović.
Ovaj kafić ima samo nekoliko stolova i nalazi se u centru grada.

dolce i kafana.vlasnik

 

– U kafiću sam i konobar i šanker i vlasnik i čistačica. Sve radim sam, a pritom sam i student ekonomije. Svaki izlazak na sud, sam po sebi mi je već veliki trošak – objašnjava Filipović.

Ideju za ime, koje bi moglo skupo da ga košta, dobio je, kako kaže, spontano u razgovoru sa bratom.

– Moj rođeni brat i ja smo razgovarali o tome kako bi kafana mogla da se zove. Izabrali smo da to bude simbolično ime i zbog toga što smo braća i prezivamo se Filipović, ostavili smo u imenu kafane, dva slova „f“, otud “Dolče&kaffana” – priča vlasnik.

Zasmetala im i „Dolče i banana”

dolce i kafana.1

 

Predstavnici „Dolče i Gabana” uznemirili su se i kada su saznali da postoji mala prodavnica pod nazivom „Dolče i banana”! Sa vlasnicom ove prodavnice u Kejptaunu, 60-godišnjom Mižom Beler, kompanija „D&G” prvi put je kontaktirala 2006, kada su njeni predstavnici saznali za postojanje njene radnje, koja uglavnom prodaje luksuzan nakit. Advokati firme tužili su Belerovu, koja je ime svoje prodavnice promenila u „… i banana”, ali modna kuća je tražila da ona pokrije kompletne troškove suđenja u iznosu od 13.000 dolara.

Autor: Balkan lifestyle/24sata

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Humano! Željko Joksimović ispratio malu Anitu na transplantaciju srca!

Saša Kovačević napravio haos na Instagramu!