in ,

U 4 koraka do čvrstih leđa

Da bi u haljini otvorenih leđa vaše telo izgledalo zanosno, ojačajte mišiće, umanjite bolove i popravite držanje.

Sledeće četiri vežbe pomoći će vam da se rešite neprivlačnih masnih naslaga na leđima i oblikujete čvrste i seksi mišiće, uz koje ćete se osećati bolje i izgledati lepše.

1. Spustite se u poziciju skleka, držeći u svakoj ruci teg. Prebacite svu težinu u levu ruku, a desnu podignite u stranu držeći teg. Čitavo vreme držite trbušne mišiće čvrsto stisnute i pazite da su vam kukovi pod pravim uglom sa podom. Ponovite 10 do 12 puta, a zatim promenite ruku.

2. Za ovu vežbu potrebna vam je šipka, ispod koje ćete visiti. Uhvatite se za šipku tako da samo punim stopalima dodirujete pod, dok su leđa ravna. Stisnite celo telo i rukama se povucite prema gore, pokušavajući da grudi što bliže približite uz šipku. Izbrojite do dva, pa spustite leđa u početnu poziciju.

Pokušajte da izvedete tri seta vežbi od 10 do 12 ponavljanja. Hodajte prema napred sa savijenim kolenima.

3. Ovu vežbu izvodite sa lakšim tegovima (ako nemate teg poslužiće i bočice napunjene vodom). Sednite na ivicu stola ili lopte za vežbanje i iz struka se sagnite prema napred držeći leđa ravna. Opustite ruke i stavite ih tako da dlanovi gledaju jedan prema drugom, držeći u njima tegove. Podignite ruke tako da su tegovi u visini ramena, a zatim opet opustite ruke. Napravite tri seta od 10 do 12 ponavljanja.

4. Ovo je najbolja vežba za jačanje gornjeg dela leđa. Zbog težine preporučuje se korišćenje rastegljive trake, koju ćete zavezati na gornjem delu šipke za vežbanje. Zatim, traku rastegnite do poda kako biste mogli da stanete na nju.

Držeći se rukama za šipku, povucite se na gore, zadržite dve sekunde, a zatim se lagano spustite. Napravite ponavljanja koliko možete. I jedno će biti dovoljno za početak, a dodate li svaki dan jedno ponavljanje na pravom ste putu da vaša leđa izgledaju savršeno.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Humano! Željko Joksimović ispratio malu Anitu na transplantaciju srca!

Saša Kovačević napravio haos na Instagramu!