in

Kada je najbolje vreme za seks?

Sigurno već znate da je – ako planirate trudnoću – najbolje vrijeme za seks sa partnerom je u vrijeme ovulacije, obično na sredini ciklusa, između 11. i 21. dana. Ali postoji i najbolje vrijeme za seks da biste ostvarili neke druge seks-ciljeve.

Na primjer, ako želite vrhunski orgazam, dan kada je najveća vjerovatnoća za to je dan uoči onog kada treba da dobijete menstruaciju, tvrdi Lori Votson, seksualna terapeutkinja i savjetnica.

Kad se akumulira krv, vaša materica postaje teža, pa su kontrakcije tokom orgazma jače. Takođe, tkivo na ključnim dijelovima je mnogo osjetljivije jer zadržava više tečnosti, objašnjava Votson i dodaje: „Čak i ako se osjećate nelagodno i mrzovoljno, upustite se u seks jer definitivno može da vas oraspoloži.“

Ako želite da seks potraje duže nego inače, najbolje vrijeme za to je između Nove godine i Božića. Tada ste i vi i partner neopterećeni poslom i zadacima iz kancelarije.

„Kad nema radnog pritiska i provodimo više vremena sa partnerom, vjerovatnije je da ćete sebi priuštiti luksuzni tretman, bez žurbe, odnosno seks koji traje i traje“, smatra Terens Vots, psihoterapeut iz Velike Britanije, koji se specijalizovao za psihoseksualne probleme. „Polako građenje odnosa od ranog jutra je pravi ključ za uspjeh“, kaže on i savjetuje: „Počnite dan laganim koketiranjem sa partnerom, šapnite mu nešto lijepo na uho i nastavite sa mnogo dodira tokom doručka.“

Kad nemate vremena, potrudite se da ga pronađete. Ubacite ljubav u raspored jedne od večeri tokom vikenda, s tim da možete da zamolite prijatelje ili rođake da djeca prespavaju kod njih. Pustite laganu muziku, lijepo poslužite večeru, makar i naručenu hranu ako niste stigli da kuvate i posvetite se jedno drugom. Fokusirajte se na kvalitet, a ne na kvantitet, odnosno razmišljajte o tome koje sve situacije i prilike možete iskoristiti za uživanje“, kaže Terena Vots.

Preumorni za seks? Zabavite se ujutro 

Muškarci se često probude sa erekcijom, kaže Ejmi Levin, seksološkinja iz Njujorka. Dakle, umjesto što čekate na to cio dan, navijte budilnik 15-ak minuta ranije pa uživajte u seksu “na brzaka”. Moguće je da ćete uživati mnogo više nego inače.

„Žene zbog previše obaveza postaju sve umornije uveče, manje su spremne za seks i imaju više energije ujutro“, tvrdi Votson.

Svaki dan kao lijek protiv PMS-a 

Orgazam uzrokuje kontrakcije materice koje olakšavaju bol, a tijelo otpušta hormon oksitocin i neurotransmiter dopamin, što pomaže da se osjećate srećno i opušteno, ističe Levin. Najbolja terapija za probleme tokom PMS-a bila bi svakodnevni seks.

Vježba će osloboditi uspavane strasti 

Navalite na partnera nakon što ste se dobro oznojili. Ljudi koji vježbaju, čak i ako nisu izgubili masno tkivo ili dobili na snazi, postaju sigurni u svoje tijelo kao i oni sa “pločicama”, pokazala je američka studija. Dakle, čak i ako vam trening ne pomogne da promijenite izgled tijela, vjerovatno ćete vjerovati da je tako. To poboljšanje samopouzdanja popraviće raspoloženje između čaršava.

Probudite ga u 3 sata – neće se buniti 

Što ste duže sa partnerom, to je veća vjerovatnoća da ćete se ograničiti na dobre stare uhodane poze. Da malo uzburkate situaciju, navijte koji put budilnik u 3 sata i zagrlite zbunjenog partnera usred noći, preporučuje Levin. Sigurno se neće buniti.

Razigrajte rutinu i više uživajte u vrućim strastima po danu 

Planirajte nezaboravno veče u prirodi tokom vrućeg doba godine, jer će biti više prilike da se diskretno povučete u kutak dvorišta, kaže Levin. Biti na otvorenom znači da ste napustili poznatu zonu udobnosti pa je vjerovatnije da ćete biti spremni da razmišljate van uobičajenih okvira ili poza.

„Osim toga sunce podstiče proizvodnju serotonina, što poboljšava vaše raspoloženje, pa ćete više uživati“ kaže Tami Nelson, ekspert za veze.

Autor: Balkan lifestyle/B92

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Saša Kovačević napravio haos na Instagramu!

Madona se udaje za 30 godina mlađeg?!