in ,

6 najčešćih zabluda o strijama

Svako ko je za kratko vreme naglo smršao ili se ugojio suočio se sa ovim čestim problemom koji muči sve žene.

Na pojavu strija, koje su zapravo oštećenje vezivnog tkiva, utiču geni, zatim koliko je koža rastegljiva, kao i koliko je snabdevena kolagenom i vitaminom E. Ovo su najčešći mitovi u vezi sa ovom neželjenom pojavom, kojih se treba što pre otarasiti.

1. Samo trudnice mogu da imaju strije
Kod trudnica se u manjoj ili većoj meri pojavljuju strije, ali one se javljaju i kod drugih ljudi ako se naglo ugoje ili smršaju.

2. Strije mogu da se spreče
Rizik nastanka strija smanjićete jedino ako pazite na svoju ishranu i držite svoje kilograme pod kontrolom. Radikalne promene na težini svakako će dovesti do nastanka strija.

3. Tokom trudnoće strije se pojavljuju samo na trbuhu
Strije se u trudnoći najčešće pojavljuju na području trbuha jer se tamo koža najviše rasteže, ali one se pojavljuju i na grudima, stražnjici, bedrima, ali i nadlakticama.

4. Kad smršate strije nestanu
U nekim slučajevima je to tačno, ali kada strije jednom nastanu, velike su šanse za njihovu ponovnu pojavu, jer se rastegnuta koža teško varaća u prvobitno stanje.

5. Strije mogu da nestanu i uz povremenu upotrebu krema
Da biste se rešili strija, morate da budete izuzetno uporni i disciplinovani, naročito ako koristite samo kućne tretmane kremama. Važno je da kreme nanosite dva puta dnevno na zahvaćena mesta. One neće toliko delovati na već postojeće strije, koliko preventivno na njihov nastanak.

6. Mala deca i tinejdžeri ne mogu da dobiju strije
Upravo je u tim starosnim dobima učestala pojava strija, a najčešće je uzrokovana naglim rastom. Međutim, oni su još u razvoju, pa njihove strije izblede brže nego kod odraslih.

Autor: Haber.ba

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

LEPOTICE 90-IH: Od sjajnih glumica preko turbo zvezda do veštih udavača! (FOTO)

Je li ovo početak kraja Kim Kardashian i Kanyea Westa?