in

Nedelja mode u Londonu u znaku cveća

Iako je predstavljeno puno modnih inovacija, cveće je ostalo nepresušna insracija vodećih modnih kuća i tako najavilo da će biti glavni trend za tople dane 2014. godine.

Čipka, pastele i ženstveni krojevi su dominirali Nedeljom mode u Londonu za proleće/leto 2014, ali je gotovo svaka modna kuća deo kolekcije obeležila cvetnim dezenom. Ovaj popularni dezen se najviše vieo na odeći, ali i na tašnama, koje su predstabvile kuće PPQ i Malberi (Mulberry).

Iako cveće nije nikakva novena u prolećnim kolekcijama, količina predstavljena u Londonu je jasna najava da će floral biti modni imperative toplih dana. U to su nas uverili Barberi (Burberry), Erdem, Herni Holand (Henry Holland), Džonatan Saunders (Johnatan Saunders), Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), ali i sportska kolekcija koju je Stela Mekartni (Stella McCartney) uradila za Adidas.

Iako su boje pretežno žive, preovladava beli cvetni dezen, praćen pastelama. Najpopularnije dužine su do i ispod kolena, a 3D cveće će nakon popularnosti protekle sezone, nastaviti da bude deo kako ulične tako i visoke mode.

Pogledajte kako cvetni dezen vide dizajneri i kuće koji su svoje kolekcije predstavile na Nedelji mode u britanskoj prestonici u galeriji ispod.

Autor: Stil

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

LEPOTICE 90-IH: Od sjajnih glumica preko turbo zvezda do veštih udavača! (FOTO)

Je li ovo početak kraja Kim Kardashian i Kanyea Westa?