in

Saveti seksologa – Kako do simultanog orgazma?

Orgazam je sebično iskustvo, ali uvek postoje načini da do vrhunca dođete zajedno.

Mit o orgazmu u istom trenutku se još uvek uporno prikriva, a sudeći po količini parova koji na televiziji uvek u isto vreme uzdišu „da, da, da!“, ta legenda će se još dugo „piti vodu“. Stvarnost i nauka kažu da parovi retko postižu vrhunac zajedno, kaže seksolog Trejsi Koks za „Dejli mejl“.

Oko 75 odsto muškaraca u vezama uvek doživi orgazam sa svojom partnerkom u odnosu na 30 odsto žena. Muški orgazam traje oko pet do 10 sekundi (ako on ima sreće), a ženski orgazam može trajati 15 sekundi ili više (mnogo više, ako ona ima sreću, a on veštinu).

ljubavni par.1

 

Izračunajte i uvidećete da su šanse da oboje budete u orbiti ekstaze u istom trenutku vrlo male. Zvuči romantično, ali ne i verovatno.

Na kraju krajeva, orgazam je vrlo sebično iskustvo: sasvim ste skoncentrisani na svoje uživanje. Obraćanje pažnje na partnerov orgazam u istom trenutku ne pojačava doživljaj, nego ga ometa. Za muškarce je to manji problem. Njihovi orgazmi se lakše aktiviraju, a kad se pokrenu – jednostavno traju.

Žene zahtevaju puno više pažnje i ako se ne „neguje“ od početka do kraja, užitak  može da bude prikinute ili da dođe samo do pola.

Iako orgazam u isto vreme može da bude neverovatan trenutak koji vas spaja, pametnije ga je doživljavati kao prijatan bonus umesto cilja. Evo nekoliko malih tehnika koje možete primijeniti.
ljubavni par.2
Neka on doživi vrhunac prvi, pa pokušajte da drugi orgazam bude zajednički. Većina muškaraca ima mnogo bolju kontrolu drugi put.

Zanemarite stari savet o odvlačenju pažnje jer jednostavno ne funkcioniše. Novo istraživanje pokazuje da, kad on broji u sebi, jedan deo mozga broji, dok mu drugi govori: „Zar on misli da sam glup?! Kao da će mi nešto drugo odvući pažnju dok su ispred mene grudi moje devojke, a moj penis je na lepom, toplom mjestu…“

Koristite most. Tu tehniku preporučuje većina seksualnih terapeuta. Osnovna ideja je da stimulišete klitoris do tačke vrhunca, ali se ne prepuštate još orgazmu. To efektivno nudi „most“ između stimulacije klitorisa i penetracije.

Izaberite pravu pozu. Žena na vrhu ili muškarac s leđa su poze koje pružaju najveće šanse za orgazam penetracijom.

Razgovarajte puno, opisujući jedan drugom tačno šta vam se događa u brojkama. „Devet“ tako može značiti da samo što niste, dok „dva“ znači da se tek zagrevate. Možda zvuči čudno, ali to je brz način da komunicirate u krevetu.

Menjajte način stimulacije. Tako ćete u seksu manje biti fokusirani na orgazam. Menjajte poze. Menjajte sobe. Promenite CD. Uradite sve da biste promenili raspoloženje. Budite uzbuđeni, ali ne gubite kontrolu.

Autor: Balkan lifestyle/Tportal.hr

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Seks fantazije o kojima se šapuće!

MA NIJE MOGUĆE – 15 stvari o seksu koje će vas iznenaditi!