in

ANKETA: Ko više vara – muškarci ili žene?

 

 

Varaju i muškarci i žene, a naučnici kažu da je „jači“ pol skloniji promiskuitetu. Da li se slažete sa njima?

 
Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Istraživači sa Psihološkog odeljenja Univerziteta A&M u Teksasu u SAD, smatraju da su pripadnici „jačeg“ pola skloniji varanju partnera zato što su njihove seksualne potrebe daleko izraženije nego što je to slučaj sa ženama. Rezultati studije sugerišu da muškarci ne mogu da odole „zabranjenom voću“ upravo zbog jakih seksualnih impulsa, koji su kod pripadnica „nežnijeg“ pola slabiji, zbog čega su one manje sklone prevarama.

U ovoj studiji učesnici su odgovarali na pitanja u vezi sa „švrljanjem“ u prošlosti, i koliko su mogli da kontrolišu seksualne nagone u određenim trenucima.

Muškarci su ocenjivali i atraktivne i one malo manje zgodne dame, opisima kao što su „dobro za mene“ ili „loše za mene“.

Ispitanici su bili izloženi većem seksualnom nagonu kada su gledali zgodne devojke, bez obzira na to da li su procenili da je to dobro ili loše za njih.

Ipak, naučnici naglašavaju da ovo ne bi trebalo da bude izgovor muškarcima i tvrde da samokontrola može da pobedi i jake seksualne nagone.

Bez obzira na to što su njihovi seksualni impulse jači, i žene i muškarci te nagone mogu jednako da kontrolišu, kažu naučnici.

„Kada su muškarci govorili o svom ponašanju i iskušenjima u prošlosti, rekli su da su bili izloženi jakim impulsima, ali su oni na nagone reagovali više nego dame“, rekla je autor studije Nataša Tajdvel.

Šta vi mislite?

 

Ko više vara – muškarci ili žene?

 

Autor: Balkan lifestyle/Mondo

 

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

PROSTITUCIJA: Deset šokantnih činjenica o muškarcima koji plaćaju za seks!

KARLEUŠA NIJE JEDINA: Ko je sve sa estrade pronašao tezgu u politici?