in

KARLEUŠA NIJE JEDINA: Ko je sve sa estrade pronašao tezgu u politici?

Pevači i pevačice sve češće se politički angažuju, a to se obično završi njihovim ulaskom u Skupštinu li Vladu. Prva je to uradila Zorica Brunclik, slikajući se s Vojislavom Šešeljem.

Estradne zvezde u Srbiji sve češće svoju “tezgu” pronalaze u politici, a dešava se i da se taj angažman pretvori u mandat poslanika ili čak ministra. Najnoviji “prelet” iz muzičke scene na političku izvela je Jelena Karleuša, koja je na svom Tviteru objavila da će se ubuduće više posvetiti svom političkom delovanju.

– U godinama koje dolaze, sve manje ću se baviti muzikom i modom… Moja interesovanja su vezana za politiku – napisala je Karleuša.

Foto: Twitter@karleusastar

Čast estradnih umetnika u današnjem sazivu Skupštine Srbije brani Nevena Adžemović, bivša članica grupe Models, koja je u parlament ušla kao član Nove Srbije Velimira Ilića.

nevena_adzemovic_skupstina

Pevačica Maja Nikolić veliki je simpatizer Srpske napredne stranke, a Miroljub Aranđelovi Kemiš, suprug Zorice Brunclik, bio je na listi kandidata za poslanike liste “Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić”.

Nikako se ne sme zaboraviti ni činjenica da su članovi čuvene grupe “Idoli”Nebojša Krstić i Srđan Šaper imali velikog ugleda u kabinetu bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

zorica_brunclik_kemis

Pre njih, među poslanicima redovno se mogao videti poznati harmonikaš Branimir Đokić, koji je bio član Srpske radikalne stranke, ali je retko izlazio za govornicu.

Sve je počelo davne 1990. revijom “On”, kada se na naslovnoj strani tog lista pevačica Zorica Brunclik slikala sa Vojislavom Šešeljem. Danas su novine prepune slika Ane Bekute i Milutina Mrkonjića.

ana_bekuta_i_milutin_mrkonjic

Na prste jedne ruke mogu se izbrojati pevači koji su za honorar pevali bez obavezne partijske knjižice u džepu. Kao da političkim strankama i partijama estradne zvezde i zvezdice predstavljaju idealno sredstvo za reklamu. Mnogi se zato s pravom pitaju da li je estrada saputnik ili sluškinja politike.

Podsetimo, na izborima 1992. pravi brodolom doživeli su dirigent Darinka Matić Marović i Miroslav Ilić kao kandidati SPS-a, Bora Đorđević i Milovan Ilić Minimaks kao kandidati Narodne stranke (NS) Milana Paroškog, kompozitor dr Branislav Bata Pavlović, frontmen Napredne stranke, s kandidatima Draganom Antonijevićem Arlekinom i folkerom Draganom Vulinom, Olivera Katarina (Srpska narodna obnova), Velibor Miljković poznatiji kao Toni Montano (Rokenrol partija)…

maja_nikolic

U Skupštinu Srbije svojevremeno je ušla i violinistkinja Tatjana Tanja Olujić kao poslanik JUL-a. Ostala je poznata po tome da, poput Nede Arnerić, nije progovorila ni reč za govornicom.

 

Autor: Balkan lifestyle/Telegraf.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

ANKETA: Ko više vara – muškarci ili žene?

Milan Stanković ulazi na Farmu!