in ,

Oprez sa maskarom: Nakon tri meseca možete da dobijete ozbiljnu infekciju

Držite ovu šminku u frižideru, nikako u tašni i bacajte je nakon tri meseca korišćenja kako biste se sačuvali od opasnih bakterija.

Kako ne biste postali magnet za opasne bakterije nemojte koristiti maskaru nakon isteka preporučenog roka trajanja od tri meseca. Ukoliko ne poštujete ove instrukcije, moće se desiti da dobijete ozbiljnu očnu infekciju. Ako ovaj scenario želite da sprečite, pored roka upotrebe, važno je i da maskaru čuvate na pravi način.

Američki naučnici nedavno su testirali veliki broj maskara različitih proizvođača i ustanovili da čak 33 odsto testiranih uzoraka sadrži bakerije. Kod većine uzoraka zabeleženo je prisustvo opasnih stafilokoka i streptokoka, ali i gljivica. Za njihovo prisustvo u dlačicama maskara nisu, međutim, krivi proizvođači, jer svi tipovi ove šminke sadrže supstance koje, prema naznakama na etiketi, tri meseca sprečavaju širenje bakterija.
Posle isteka tog roka maskara više nije bezbedna za korišćenje. Posebno je rizično ako su maskare na visokim temperaturama. Ipak, dame ih najčešće drže u tašni kako bi im uvek bile pri ruci. Naime, zaštitne supstance se tako brže razgrađuju, a bakterije ubrzano razmnožavaju.

Zato, dame, kako biste sprečile da dođe do komplikacija i očne infekcije, preporučuje se da maskaru čuvate u frižideru ili na nekom drugom, hladnom mestu, kao i da je ne korisite nakon isteka roka.

Osim toga, na trepavice nikako ne bi trebalo da nanosite više od dva sloja, kako biste izbegle zapušavanja lojne žlezde duž ivica kapaka.

Izvor: Cure.ba

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

KARLEUŠA NIJE JEDINA: Ko je sve sa estrade pronašao tezgu u politici?

IZNAJMITE POZNATE: Večerajte sa Sašom Kovačevićem za 200 evra!