in

To mu se kod nas ne bi desilo – Kina: Političar dobio otkaz jer je otkriveno da je za svadbu sina potrošio 260.000 dolara!

Dok nasi političari organizuju mondenske  gala svadbe,rodjendane,proslave,zabave za ljubavnice i nikom ne polažu račune koliko to košta i odakle im toliki novac u svetu je to ipak malo drugačije.

Funkcioner lokalnog ogranka kineske Komunističke partije Ma Linsjang dobio je otkaz nakon što su se u lokalnim medijima pojavili izveštaji da je potrošio 260.000 dolara na svadbu svog sina, objavila je kineska novinska agencija Sinhua.

Komisija za nadzor partijske discipline pekinškog okruga Čaojang je donela odluku o otkazu za Ma Linsjanga, zamenika čelnika Komunističke stranke u selu Činghejing, koji je sinovu ekstravagantnu trodnevnu svadbu organizovao iako su čelnici stranke upozorili zvaničnike da se ne rasipaju novcem da ne bi izazvali bes javnosti, prenela je agencija AP.

vencanje

Uprkos tome što Komisija nije pronašla dokaze da je Ma finansirao sinovljevu svadbu novcem poreskih obveznika, ekstravagantna svadba je, kako je navedeno, protivna propisima Komunističke partije.

U saopštenju Komisije se takođe navodi da će lokalnim partijskim funkcionerima ubuduće biti zabranjeno da organizuju skupe proslave ili sahrane. U Kini je korupcija veoma raširena, kako navodi AP, pa su svadbe i slične proslave postale mesta na kojima se mito prima u obliku skupih poklona.

Ma je u izjavi za državne medije rekao da su svadbu platili roditelji njegove snaje i da on nije bio svestan ukupnih troškova. Lokalni mediji su procenili da je organizacija trodnevne svadbe koštala 260.000 dolara.
Autor: Balkan lifestyle/Tanjug

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

7 bitnih stvari o seksu koje muškarci poručuju ženama!

Horoskop za sredu 9. oktobar!