in

ŽENE,TRGNITE SE,IZAĐITE IZ SENKE I ZABLISTAJTE – Nebo je granica!

U današnje vreme sve je više uspešnih žena sa zavidnim karijerama, ali i dalje se često događa da stare predrasude o tome kako ženama nije mesto na vrhu poslovne lestvice utiču na mnoge dame.

U takvom ambijentu one ne žele da se guraju i ističu, pa se mire s onim što imaju. Činjenica je, međutim, da su žene jednako sposobne kao i muškarci da budu ambiciozne, asertivne i proaktivne. Donosimo nekoliko osnovnih saveta koji će vam pomoći da to i postanete, ako već niste, piše portal za primijenjenu psihologiju “InsideOut.hr”.

Donesite odluku
Često se događa da nismo načisto da li želimo da budemo uspešne. Želele bismo da napredujemo, ali ne želimo da se takmičemo i namećemo. Kad se radi o uspehu, ne možemo biti ambivalentne. Potrebno je doneti odluku o tome da li želimo da napredujemo ili ne i izborimo se za sebe. Potrebno je pokazati kako smo dobre u tome što radimo i skrenemo pažnju i nadređenima na tu činjenicu.
Promovišite se
Ako konstantno težimo tome da sav posao uradimo savršeno, neće nam ostati dovoljno vremena da svoj savršeni rad prezentujemo i pokažemo koliko smo dobre. U poslu nema mesta za lažnu skromnost. Nije dovoljno samo uraditi posao, već treba i pričati o tome kako je urađen. Treba jasno pokazati svoja znanja i veštine, da se vidi da je posao naša zasluga.
Nađite mentora
Ako žena radi u uglavnom muškom okruženju, teško će joj biti da pronađe razumevanje i potporu od svojih kolega kad dođe, primera radi, s porodiljskog. Razgovor i tuđa iskustva mogu nam dati pogled iz druge perspektive i pomoći nam da se lakše nosimo s postojećim problemima. Takođe, dobro je imati vođstvo i pomoć dobrog mentora. Mentora treba pažljivo izabrati, da bude neko ko će nas podsticati na rast i razvoj i od koga ćemo mnogo naučiti.
Nije baš sve lično
Žene često imaju želju da se svide svima na poslu. Iako je održavanje dobrih međuljudskih odnosa i kolegijalnost važan deo dobre organizacije, potrebno je biti autentičan i veran sebi. Nekima ćemo se dopasti takve kakve jesmo, nekima ne. I to je sasvim u redu. Čak kada nas neko i kritikuje, važno je tome pristupiti pozitivno i nešto naučiti, a ne vezati se za kritiku.
Autor: Balkan lifestyle/Alo.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Kao u horor filmu – Pronašao 47 zmija u dvorištu!

VELIKA ŽURKA DRAGANA BJELOGRLIĆA – SLAVIO 50 ROĐENDAN: Bjeli Lepa Brena pevala na uvce!(Foto)