in

TANTRA ZA POČETNIKE: Vežbe za superseks!

Ukoliko želite da osvežite svoj seksualni život, pravi način da to uradite je da se „naoružate“ sledećim vežbama iz tantričke prakse koje će rasplamsati stare strasti u krevetu, ali i produbiti vašu ljubav.

Tantra je jedna od hinduističkih i budističkih praksi, koja se, između ostalog, bavi duhovnim, ali i seksualnim aspektima ujedinjenja dva bića. Veliki broj rituala i obreda koje nudi ova drevna istočnjačka doktrina mogu da unesu novu strast u spavaćoj sobi, ali čitava poenta je da se sve radi kroz spiritualnu spoznaju kako sebe, tako i partnera.

Na muškarce tantra deluje tako što jača zdravlje prostate, povećava želju za seksom i omogućava im da kontrolišu ejakulaciju. Na žene podjednako deluje dobro, a pre svega stvarajak seksualni naboj među partnerima.

Prema pisanjima magazina “Essence”, nekoliko tantričkih vežbi se preporučuje početnicima, a u pitanju su metode iz knjiga “Urban Tantra” i “Ecstasy is necessary” autorke Barbare Karelas. Evo o kojim vežbama je reč.

tantra001

 

Pogledi

Ova vežba zahteva sedam minuta neprekidnog kontakta oči-u-oči oba partnera. Vežbu treba praktikovati svakog dana. U tih sedam minuta, ne skrećite pogled jedno s drugog, nikako ne komunicirajte i pokušajte da uskladite ritam disanja.

Prema rečima Barbare Karelas, iako ova praksa deluje jednostavno, zapravo je vrlo intimna. Možete da je izvodite odeveni ili nagi, u zavisnosti od trenutka u kojem se nađete. Najbolje bi bilo da vežbu odradite ujutro, jer ćete tada misliti jedno na drugo ceo dan.

tantra002

 

Intimnost…

Druga vežba usredsređuje se na disanje tokom seksa, koje bi trebalo da postane potpuno sinhronizovano. Mnogi parovi jedva da imaju vremena za intimnost, pored svih drugih životnih obaveza, posebno ako imaju decu. Međutim, treba poređati stvari po prioritetu. U dugim vezama i brakovima seks je često rutina, pa Karelas predlaže da se partneri drugačije organizuju kako bi pronašli vremena za bliskost i romantiku.

Vreme koje obično posvetite seksualnom životu sada udvostručite. Umesto da žurite i ciljate na vrhunac, uzmite više vremena za oboje. Istražujte jedno drugo, jer to predstavlja odličan način da pronađete nove tačke koje vas uzbuđuju i pružaju vam zadovoljstvo. Raspitajte se, na primer, o tantričkoj jogi, odnosno drevnoj praksi koja koristi seksualnu energiju da bi se postigla viša stanja svesti. Ovaj način vežbanja seksualni život čini mnogo uzbudljivijim, a partneri postaju duboko povezani.

Autor: Balkan lifestyle/Tportal.hr

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

ŽENE,TRGNITE SE,IZAĐITE IZ SENKE I ZABLISTAJTE – Nebo je granica!

FARMA – Divna i Vanilla nominovani, Edin, Jelena i Marijana ostali bez honorara!