in

Dnevna i noćna šminka: Pravila vredna poštovanja

Razlika je uzrokovana time kako je nanešena, količine šminke i koje su boje korišćene prilikom šminkanj.

Šminka može učiniti da neko izgleda prelepo ali i katastrofalno. Trendovi se menjaju svake sezone, tako da treba držati korak i sa njima, ali neka pravila ostaju ista. Dnevna i noćna šminka se međusobno razlikuju kroz nekoliko stvari:

– Način na koji je šminka nanesena
– Koliičina koja se nanosi
– Boje koje se koriste

Ova tri faktora su ključna za dobijanje odgovarajuće našminkanog lica.

Dnevna šminka je obično lakša i više teži prirodnom izgledu. Za dnevnu šminku senke za oči treba da su toplijih boja i ne previše raskošne. Za prirodni izgled očiju boje koje se obično koriste su bež, nežno roze i boja lavande. Oči možete da naglasite sa svetlijom olovkom kao što je braon ili boja senke koju ste koristile. Pokušajte da izbegnete crnu osim ako nanosite samo ajlajner za oči, bez senke. Nanesite i maskaru, da malo naglasite trepavice. Što se tiče usana, najbolje je koristiti providni sjaj ako ste naglasile oči sa šminkom, to će uravnotežiti celokupni izgled. Možete nanijeti svetliji ruž za usne ako ste na oči stavile samo maskaru. Ako naglasite i oči i usne, izgledaćete kao lutka.

Noćna šminka bi trebalo da bude malo jača. Možete da koristite tamnije senke, jer nema dovoljno svetla koje može da naglasi crte lica i stvori neprirodan izgled. Možete da nanesete crni ajlajner ili olovku da naglasite oči, kao i mnogo maskare. Odabrate tamni ruž ili sjaj za usne, zavisno od toga šta više volite. Smokey eyes izgled je posebno dobar za večernju šminku jer možete da kombinujete boje i nijanse.
Uvek je najbolje odabrati šminku u skladu sa odećom, odnosno šta nosite preko dana a šta tokom večeri jer ćete tako ćete izbeći da izgledate neukusno i prenapadno. Napravite pravi izbor i izgledaćete očaravajuće.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

FARMA – Jelena Jovanović: Japa mi nije dečko! Zorica Marković: Jelena glumi, znam da su bili zajedno!

Horoskop za petak 25. oktobar!