in

EKSKLUZIVNO: Sve o novom albumu Zdravka Čolića (FOTO)

Novo muzičko izdanje legendarnog pevača pod nazivom „Vatra i barut“, koje ima 12 pesama, trebalo bi da se pojavi u drugoj polovini novembra.

Legendarni Zdravko Čolić uskoro će izdati svoj četrnaesti po redu studijski album koji nosi naziv “Vatra i Barut”. Novo ostvarenje balkanske muzičke zvezde sadrži 12 novih pesama za koje su većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković uz učešće samog Čole.

Takođe, kao saradnici prvi put se pojavljuju autori iz Zagreba i Sarajeva. Produkciju i aranžmane radio je provereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratuš.

Slavni pevač se kao i na prethodnim albumima i ovoga puta prihvatio gitare i pera i od dvanaest komponovao devet pesama: “Esma”, “Vatra i Barut”, “Sarajevo”, “Ljubiti”, “Opušteno skroz”, “Šok šok”, “Ne govori mi da me više ne voliš”, “Slavljenička” i “Rio” i ostale. Novi saradnici na ovom albumu su kantautori iz Zagreba, Antonija Šola – “Što ti dadoh” i Bruno Kovačić- “Samo pričaj”, i Maya Sar iz Sarajeva sa pesmom “Zar se nismo shvatili”.

Zdravko-Colic1

 

CD „Vatra i Barut“ očekuje se da će biti u prodaji u drugoj polovini novembra budući da se Čolić ovih dana vratio iz Londona gde je sa Nikšom Bratošem završio postprodukciju albuma u čuvenom “Air” studiju u kome je slavni Džordž Martin napravio najvažnije ploče „Bitlsa“.

Zdravko Čolić nas je već navikao da na svojim albumima ima i specijalne goste poput Gorana Bregovića na prošloj ploči. Kuriozitet ovog albuma je, na obostrano zadovoljstvo, gostovanje Vlatka Stefanovskog koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu “Vatra i barut” i numeru sarajevske autorke raskošnog talenta Maye Sar “Zar se nismo shvatili”.

Zdravko-Colic2

 

U okviru svoje evropske turneje Zdravko Čolic će narednih dana nastupiti u Štutgartu (2. novembra), Cirihu (16. novembra), Minhenu (23. novembra) i u Beču (7.decembra).

Autor: Balkan lifestyle/Telegraf.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

SARINA MAJKA: Ivan zlostavlja Saru, strpaću ga u zatvor!

Emili je najseksi žena na planeti! (Foto)