in ,

Ubrizgavanje masti iz tela u dekolte sprečava starenje grudi!

Tretman vlastitom krvlju utiče na porizvodnju kolagena i čuva mladalački izgled vašeg dekoltea, dok spavanje na boku uzrokuje bore, pa se preporučuje da ležite na leđima.

Taj zaštitini znak ženstvenosti svake pripadnice lepšeg pola sačuvaće svoj mladolik i zanosan izgled ako spavate na leđima. Naime, koža dekoltea je tanja nego na licu i lako puca, a na to uvelike utiče i položaj spavanja kao i vežbanje, koje je dodatno rasteže i može izazvati neugodne strije

Grudi su u proseku dve do tri godine starije od ostatka tela, potvrdila je nedavno američka studija. Zato, nikako ne zaboravaljajte na pravilnu negu.

Spavanje na boku uzrokuje bore
Na stanje dekoltea utiče i položaj spavanja. Najgori izbor je spavanje na boku, posebno za žene sa velikim grudima, zato što taj položaj uzrokuje gužvanje kože i bore. Bolje je spavati na leđima, zato što se ne stvara pritisak na grudi.

Vežbanje rasteže kožu i izaziva strije
I za vreme hodanja grudi se kreću 33 odsto više nego tokom stajanja, što nije dobro za dekolte. Stanje je još gore tokom trčanja, a istraživanja su potvrdila da se pomiču gore-dole za više od 20 centimetara što uzrokuje bol, rasteže kožu i izaziva strije. Upravo zbog toga za vreme treninga treba grudima pružiti dobru potporu i nositi sportski grudnjak, koji smanjuje pomeranje za 80 odsto.

Nega dekoltea počinje vitaminima C i B3
Koža dekoltea je tanja nego na licu i brže gubi elastičnost zbog čega joj trebaju anti-age kreme. Najbolji izbor su one na bazi tetra-peptida, vitamina C i B3, koji pomažu koži da zadrži vlagu, stimuliraju proizvodnju kolagena i ublažavaju depigmentacijske mrlje.

Dekolteu oštećenom od sunca potrebna je intenzivnija nega od krema, pa su serumi bolji izbor. Oni su koncentrisaniji i dubinski obnavljaju kožu, naročito oni sa retinolom, koji je učvršćuje i sprečava pucanje. Kreme i serume treba nanositi od grudi prema vratu, ali bez potezanja i razvlačenja kako se koža ne bi previše opustila.

Tretmani vraćaju mladalački izgled nakon trudnoće
Tokom trudnoće koža tela proizvodi visoku količinu hormona estrogena, koji uzrokuje rastezanje ligamenata, a samim time i kože. Iako se posle stegne, nikada se ne vrati u prvobitno stanje, tvrde britanski estetski stručnjaci. Ono što može da pomogne su različiti tretmani kao što su laserski tretmani koji brišu mrlje i učvršćuju kožu, tretman vlastitom krvlju, koji podstiče proizvodnju kolagena i obnavlja dekolte, te tretman u kojem se mast iz vlastitog tela ušpricava u dekolte.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Kres šema: Koliko su izbirljive žene, a koliko muškarci?!

Ne perite zube posle svakog obroka!