in

Savršen spoj za savršen seks!

Kraći, duži, tanji, deblji… Svaki penis nas može dovesti do orgazma. Izaberite pravu pozu i počnite!

Da li ste se ikada pitali šta je to što čini seks tako fantastičnim sa jednim muškarcem, dok sa drugim, bez obzira na to što ste zaljubljeni, jednostavno nije tako dobro? Cosmo ima odgovor…

Ništa vam ne daje toliko seksualno samopouzdanje kao saznanje da, kada se njegovo i vaše telo spoje, nastaje mnooogo dobar provod! Ali zašto je sa nekim muškarcima bolje nego sa drugima? Zašto neki parovi gotovo da eksplodiraju u ekstazi dok vode ljubav?

Nedavno sprovedena studija objavljena na sajtu The Journal of Sexual Medicine otkrila je da je ženama lakše da dostignu vrhunac ako je penis njihovog partnera veći. Ipak, stvari nisu tako jednostavne jer, kao što je muška anatomija raznovrsna u pogledu oblika i veličina, isto važi i za žensku. Veće nije uvek najbolje; suština je u tome kako se vaše anatomije uklapaju. A dobar seks može čak da bude razlog koji održava vezu dvoje ljudi.

Uzmite mu meru

Veličina, oblik i širina penisa variraju isto kao i veličina i oblik grudi. Studija sprovedena na univerzitetu Ulster otkriva da je prosečan penis (kada je u erekciji) dugačak oko 14 centimetara i ima obim od 12 centimetara, dok većina muškaraca opadne za tri centimetra i u obimu i u dužini kada nije u erekciji. Dimenzije ispod 7 centimetara smatraju se mikropenisom, dok je sve preko 16 centimetara – veliki.

Hirurgija povećanja penisa je u porastu, ali iako studija iz Journal Of Sexual Medicine ukazuje da je ženama lakše da dostignu vaginalni orgazam sa obdarenijim partnerom, to ipak nije cela priča.

Načelno, subjektivna je ocena šta je to veliki penis. Kod nekih muškaraca polni organ je blago zakrivljen ili ima masivan vrh i ove stvari utiču na to da li ga žene doživljavaju kao većeg ili manjeg, u zavisnosti od poze, od nekoga ko je tehnički iste veličine. Isto važi i za obim: mali, debeli penis može da deluje veće od dugačkog, tankog.

U studiji sa Ulster univerziteta zaključeno je da su učesnice češće doživljavale orgazam zbog toga što veliki penis stimuliše celu dužinu vagine i cerviks. Ali i prsti i optimalan položaj mogu da postignu isti efekat. Uz malo eksperimentisanja i istraživanja i vi možete da uživate u svim čarima eksplozivnog seksa, bez ikakve nelagode, bez obzira na njegove dimenzije.

Računa se ono što je unutra

Već smo istakli da su sve žene, kao i muškarci, različite tamo dole, ali u suštini svi funkcionišemo na isti način.

Većina vagina dugačka je od sedam do deset centimetara i široka dva i po, kada žena nije uzbuđena. Kada se žena uzbudi, gornji deo vagine se otvori i grlić materice i materica se podignu, pa ona postane od 12 do 15 centimetara dugačka. Neke žene su za nijansu duže, šire ili imaju manji mišićni tonus od drugih.

Žene često brinu da će muškarci u toku seksa pomisliti da nisu dovoljno uske, ali stručnjaci kažu da je to česta zabluda. Vrlo su male šanse da ste preširoki za seks. Isto važi i za zabrinutost da ste previše uski: mi smo vrlo elastične tamo dole. Kada je nešto u vagini – tampon, prst ili penis – ona će se raširiti do odgovarajućih dimenzija i oblikovati prema širini objekta.

Zagrevanje

Kao što svaki dobar kuvar zna, uspeh glavnog jela zavisi od pažljive prethodne pripreme. Možete da pripremite svoje telo kako bi odreagovalo na najbolji način na penis vašeg partnera. Ne postoji univerzalno nepogrešivo uputstvo, ali malo eksperimentisanja trebalo bi da vam pomogne da otkrijete šta najbolje utiče na vas dvoje…

Pripremite svoju G-tačku

Bez obzira na uveravanja producenata porno filmova, preveliki penis bi vas najverovatnije doveo do bolnih, umesto uzdaha zadovoljstva. Ovde je ključna reč predigra. Kod penisa svih dimenzija. A naročito stimulacija vaše G-tačke. Studija sprovedena na Ratgers univerzitetu ustanovila je da se prag bola kod žene povećava za 47 odsto ako je njena G-tačka stimulisana.

Dolazi do povećanja od 107 odsto ako ona dostigne orgazam stimulacijom G-tačke. G-tačka se nalazi nekoliko centimetara od vaginalnog otvora na prednjem spoljašnjem zidu vagine. To je malo grublji deo po teksturi, podseća pomalo na orah.

Spremite se za ulazak

Dugačak, tanak penis, najčešće je fleksibilan, tako da ima savršenu veličinu i oblik da bi mogao da stimuliše vašu erogenu zonu Anterior Fornix (poznatija kao A-tačka), splet nerava koji se nalazi oko 5 centimetara iza G-tačke, prema pisanju sajta British Journal Of Sexual & Marital Therapy.

Studija je otkrila da će vas dodirivanje ove tačke pripremiti za seks za samo 10 sekundi, pošto šalje signale o seksualnom uzbuđenju do mozga.
Bez obzira na njegove dimenzije, vaš partner treba da ode duboko da bi pripremio ovu slatku tačku zadovoljstva pošto je smeštena vrlo daleko unutar vaginalnog kanala.

– Privucite savijene noge ka sebi dok ležite i neka vaš partner stavi svoj kažiprst u vašu vaginu – kaže seksualni istraživač dr Ivon K. Fulbrajt.

– Ako uvuče prste  oko 5 centimetara iza G- tačke, naići će na sunđerasto tkivo. Znaće da je pronašao pravo mesto zato što ćete istog časa postati vlažniji. AFE tačka najbolje reaguje na lagane, nežne dodire.

Stegnite ga čvršće

Ako je vaš partner tanji, nema razloga za brigu. Pošto vagina poprima oblik objekta koji je u njoj, možete unapred da se pripremite za čvršći stisak.
Jednostavno zamolite partnera da ubaci svoj kažiprst do zgloba u vašu vaginu. Za dodatnu stimulaciju, on može da miluje i dodiruje vašu G-tačku, dok istovremeno mazi vaše grudi ili klitoris. Kada bude ušao u vas penisom, osećaćete da je čvršće stegnut jer vaša vagina treba da se oblikuje prema njemu. Osetićete veće zadovoljstvo, a i njegov ego će porasti.

Neka klizi

Ako vaš dečko raspolaže pakovanjem širokog obima, potrebno je da mu olakšate ulazak. Širok penis isteže ulaz u vaginu i stvara pritisak na perineum. Probajte da nanesete lubrikant, to bi moglo da uveća vaš užitak i umanji neprijatnost. Ako je malo tanji, manje lubrikacije bi moglo da poveća intenzitet senzacije.

Vaš savršen par

Pronalaženje savršenog partnera najviše zavisi od toga šta volite: neke žene vole osećaj istezanja, dok je drugima to neprijatno i ne uživaju ako im penis prilikom seksa dodiruje cerviks (grlić materice). Žena sa manjom vaginom možda će uživati više u tanjem penisu, dok će žena sa osetljivijom G-tačkom žudeti za obdarenim muškarcem. Sve zavisi od želja i preferencija. Mada, generalno, kombinacije navedene na sledećim stranicama daju dobre rezultate:

seksi par

 

Ako je on: dugačak i tanak

Dobro za:

Žene koje vole stimulaciju cerviksa ili AFE erogene zone (A- tačke)

Izazov za:

Žene koje imaju kraći vaginalni kanal ili žene koje ne vole stimulaciju grlića materice.

Ako je on: kratak i tanak

Dobro za:

Žene koje preferiraju klitoralni orgazam i ne vole duboku penetraciju.

Izazov za:

Žene koje mogu da dožive orgazam isključivo uz stimulaciju G-tačke ili imaju duži vaginalni kanal.

Ako je on: kratak i debeo

Dobro za:

Većinu žena, naročito one koje imaju veću G-tačku

Izazov za:

Jedini izuzetak čine one žene koje imaju uži vaginalni otvor ili one koje više uživaju u cervikalnoj ili AFE stimulaciji.

Ako je on: Mr. Big

Dobro za:

Žene koje uživaju u dubokoj penetraciji imaju duži vaginalni kanal ili slabiji mišićni tonus.

Izazov za:

One žene koje imaju kraću ili užu vaginu, ili koje ne uživaju u cervikalnoj, AFE ili stimulaciji G-tačke.

seksi parrr.1

 

Zauzmite sex pozu

Nije potrebno da pribegavate akrobatici. Suština je u postavljanju njegove alatke pod odgovarajućim uglom, kako bi pogodila prava mesta.

Vi gore

Najbolje je ako je on: dugačak i tanak!

Najbolja poza u ovom slučaju je žena na muškarcu. Na taj način možete da kontrolišete dubinu penetracije.

Naginjanjem unapred ili unazad možete da kontrolišete ugao prodiranja. Ako vam ne prija osećaj kada vam on pritiska određene unutrašnje zone, promenite ugao naslanjanja ili se okrenite na drugu stranu.

Stegnite mišiće karličnog dna da biste trenje učinili intenzivnijim za oboje, kako bi se on osetio debljim.

Cat tehnika (tehnika koitalnog usaglašavanja)

Najbolje je ako je on: kratak i tanak!

Mali penis manje je podoban da stimuliše vaš klitoris, pa vam je potreban drugi način da stignete do cilja.

Tehnika koitalnog usaglašavanja povećava vaše šanse da dostignete orgazam za 70 odsto.

Počnite u misionarskoj pozi, a onda se nagnite unazad ka krevetu, a on neka se podigne naviše, tako da mu ramena budu iznad vaših. Umesto prodiranja, on treba da se ljulja i trlja o vašu pubičnu kost.

Za intenzivnije trenje koristite rebraste kondome.

Poza otpozadi

Najbolje je ako je on: kratak i debeo!

Širok penis ne samo da pruža osećaj ispunjenosti u predelu vaginalnog otvora, već je takođe dobar i za klitoralnu stimulaciju i, ako može da dopre do nje, stimulaciju G-tačke.

Poza otpozadi je dobra za ovo. Iskusićete dublju penetraciju, koja bi bila previše bolna sa muškarcem koji je duži. Istovremeno, svojom ili njegovom rukom stimulišite klitoris.

Dodatna tenzija u ovom  predelu dovešće do orgazma za pamćenje.

Obrnuta kaubojka

Najbolje je ako je on: natprosečno obdaren!

U ovoj situaciji ključna je lubrikacija. Uživajte bar 20 minuta u predigri pre same penetracije.

Obrnuta kaubojka (vi ste gore, ali ste mu okrenuti leđima) omogućiće vam da kontrolišete tempo. Krećite se polako i dajte svojoj vagini vremena da se opusti, dok ga lagano primate u sebe, kako bi ulazak protekao glatko.

Ako stavite svoje noge između njegovih, stegnućete penis butinama pa će mu se činiti da je dublje u vama nego što zaista jeste.

Autor: Balkan lifestyle/Cosmopolitan.rs

Šta mislite o članku?

151 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Žvake stvaraju bore!

Isprobajte što pre: Začinite seks ovim trikovima!