in ,

Zlatne oči hit jeseni

Potrudite se da ove senke bude deo vašeg seta šminke, jer su neophodno oružje protiv hladnih i sumornih dana, a vašim očima će dati bajkovit izgled.

Kao diva sa crvenog tepiha prošetajte zanosan pogled, koji će osvojiti i otopiti muška srca u hladnijim danima koji dolaze. Zlatnom šminkom udahnite dozu glamura i pretvorite se u pravu fatalnu ženu ove jeseni.

Oči naglasite zlatnom senkom

Nakon pripreme lica (korektorom i puderom), krenite na šminkanje očiju. Zlatna senka će ih naglasiti, pa će izgledati veće i sjajnije. Senku nanesite u zavisnosti od vašeg stila – samo na gornjem kapku ili napravite zlatni smokey eye u kombinaciji sa smeđom ili bronzanom bojom. Zanimljiva je i sledeća ideja – nanesite svetliju zlatno kremastu senku na unutrašnji kut oka, a zatim na donji kapak, uz liniju trepavica nanesite zlatno sjenilo u prahu – i dobro „izblendajte“. Zlatno sjenilo ide savršeno i s crnim ili smeđim tušem za oči.

 

Zlatne oči – korak po korak
Potrebna vam je bronzana ili toplo smeđe senka, svetlucavo zlatna senka, biserno bela senka, crni tuš za oči, mekana crna olovka za oči, crna maskara i sve ostalo što koristite za lice – podloga, rumenilo…

Korak 1. – Počnite sa dodavanjem dubine očima uz pomoć bronzane ili smeđe senke. Preciznim četkicom za senku nanesite je na pregib gornjeg kapka, tako da spoljašnji deo izokrenete prema gore (obrvama) – kao da radite „cat eye“ tušem za oči.

Korak 2. – Zatim većom četkom za senku na ceo kapak nanesite svetlucavu zlatnu senku.

Korak 3. – Prebacite se ponovo na bronzano/smeđu senku i povežite boju sa pregiba do spoljnje ivice, naglašavajući zavodljiv „cat eye“ oblik.

Korak 4. – Koristeći četkicu povežite te dve nijanse tako da prelazak iz jedne u drugu boju bude postepen.

Korak 5. – Bronzano/smeđu senku nanesite i uz liniju donjih trepavica. Zatim na ivicu gornjeg kapka uz trepavice nanesite tuš za oči i to tako da linija bude šira prema spoljnoj ivici oka. Unutrašnju ivicu donjeg kapka iscrtajte crnom olovkom za oči. Unutrašnji ugao oka i deo ispod obrve naglasite prozračnom belom senkom, koja će „otvoriti“ pogled. Završite sa barem dva sloja maskare.

Kada ste gotovi sa mejkapom očiju na obraze nanesite rumenilo boje breskve. Po želji na najviši deo jagodica nanesite i tračak svetlucavog zlaćanog rumenila da biste još više naglasili lepotu lica i sve završite sa vašim omiljenim sjajem za usne.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Žvake stvaraju bore!

Isprobajte što pre: Začinite seks ovim trikovima!