in

EKSKLUZIVNO – Željko Joksimović piše pesmu za Selin Dion!

EKSKLUZIVNO: SVETSKA ZVEZDA USKORO DOBIJA HIT IZ SRBIJE…

To je dobitna kombinacija Joksimović će u bliskoj budućnosti ostvariti saradnju s čuvenom pevačicom, koja je široj javnosti poznata po muzici iz filma „Titanik“.

Evrosong ih spojio.
Pevač i kompozitor Željko Joksimović uskoro bi mogao da u svoju biografiju upiše i saradnju sa Selin Dion. Član žirija i sudija u „X faktoru“ otkrio je u intervju za magazinKurir Go International da bi njegovu kompoziciju trebalo da otpeva veliko ime popularne muzike.

On je spreman

– Imam jednu pesmu koju sam napisao i mislim da bi bila idealna za Selin Dion. Nisam se još uvek bavio transferom pesme do njenog menadžmenta, ali sam siguran da ću se time baviti u bliskoj budućnosti – otkrio je Željko.

Veza između Joksimovića i kanadske pevačice je Pesma Evrovizije. Selin je predstavljala Švajcarsku na prestižnom muzičkom takmičenju 1988. u Dablinu sa pesmom „Ne idi bez mene“ i pobedila nakon dramatičnog glasanja osvojivši 137 poena, bod više od Velike Britanije. Jugoslavija je bila šesta, a zemlju su predstavljala Srebrna krila. Ipak, široj publici u Srbiji je najpoznatija kao izvođač numere „My Heart Will Go On“ iz filma „Titanik“.

Veliki uspesi

Željko nema ništa lošije reference. Vratio je Srbiju na muzičku mapu Evrope. On je 2004. u Turskoj s pesmom „Lane moje“ osvojio drugo mesto, dve godine kasnije komponovao je muziku za numeru „Lejla“, s kojom je grupa Hari Mata Hari u Atini bila treća, a Joksimović je proglašen za najboljeg kompozitora tog takmičenja. Godine 2008. godine oprobao se kao voditelj festivala u Beogradu i napisao „Oro“ za Jelenu Tomašević, a prošle godine doneo je treće mesto Srbiji s „Nije ljubav stvar“ i poslednji veliki uspeh našoj zemlji.

Ponude i za filmove

Joksimović je otkrio i da trenutno ima ponudu da piše muziku za jedan veliki film strane produkcije, ali i opere i balet.
– Sve u svoje vreme, ali su i to izazovi o kojima ponekad razmišljam. Ponosan sam na svoj opus filmske i pozorišne muzike i rado se upuštam u ovaj vid stvaralaštva. U ovom trenutku moj prioritet je novi album, iako imam nekoliko ponuda za filmove strane produkcije – naglašava Joksimović.

selin-dion-

 

Evrovizija 1988… Selin Dion

Željko Joksimović

41 godinu ima Željko 10 albuma i maksi-singlova je objavio
6 učešća na Evroviziji je zabeležio Joksimović
5 jezika tečno govori
1984. je u Parizu dobio nagradu Prva harmonika Evrope

Selin Dion

45 godina ima
Selin Dion 14 albuma objavila je na francuskom jeziku
11 izdanja na engleskom jeziku
8 filmova je snimila
1 pobeda na Evrosongu

Autor: Balkan lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Dobro pogledajte sliku, možda ih više nećete videti! FOTO

VREDNO RADI – Saša Kovačević za Novu godinu nastupa u Parizu!