in

A sada i zvanično… Puno seksa je dobro za vas!

Ukoliko ste slučajno imali ma kakvih nedoumica o svim prednostima koje vam donose nevaljale igrarije sa vašim dragim, sada stiže gomila dokaza koliko je redovno gužvanje posteljine bitno za očuvanje vašeg zdravlja.

Nema potrebe za tim da vam Cosmo drži lekcije o tome koliko vas redovan seks čini srećnim, ali biste možda želeli da saznate na koje sve načine on donosi dobrobit celokupnom vašem telu i umu. Prema istraživačima Bostonske državne bolnice, kada god je napolju sunčano, nivo naših seksualnih hormona – testosterona skače u nebesa. Pošto je pred nama još mnoštvo sunčanih dana, ima li bolje situacije da proslavimo sve prednosti koje nam seks donosi?

Za početak, važno je znati da prepuštanje prljavim strastima može prepoloviti šanse za dobijanje srčanog ili moždanog udara, potvrdili su istraživači sa Kraljevskog univerziteta u Belfastu. No, to nije sve. Izraelski istraživači došli su do zaključka da žene koje barem dva puta nedeljno dostižu vrhunac imaju čak za 30% manje šansi da ih strefi infarkt od onih koje uopšte nisu radile na tome da dostignu orgazam. Eto odličnog razloga da se koliko večeras vaš macan s entuzijazmom baci na posao…

Ukoliko želite bebu, naravno da vam je potrebno što više seksualnih aktivnosti kako bi se povećale šanse da dođe do začeća. Međutim, ne znamo da li ste upoznati sa tim da što češće vodite ljubav to će spermatozoidi vašeg muškarca biti kvalitetniji! Semena tečnost koja je unutar prostate provela tri-četiri dana, znatno je lošijeg sastava od sveže sperme, a samim tim i nije baš nešto od pomoći u situaciji kad nameravate da zatrudnite.

Vrlo često se dešava da kada ste loše volje i niste baš nešto zainteresovani za seks, ali znajte da debelo grešite. Seks vam može pomoći da oterate mračno raspoloženje u nepovrat! Specijalista za seksualno zdravlje, doktor Arun Goš objašnjava da je to zbog toga što se tokom seksa oslobađa endorfin, hormon koji pročišćava um i iz njega progoni depresivna stanja. Serotonin i endogeni endorfin dve su hemikalije odgovorne za ovo i njima zahvalite za svaki postignuti orgazam.

Autor: Balkan lifestyle/Cosmopolitan.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Isprobajte što pre: Začinite seks ovim trikovima!

NE VIDITE DUPLO – Ana Kokić ima dvojnicu: Sem što liči na nju i peva kao ona!