in

Emir Kusturica gradi etno-selo na Romaniji!

Nakon Mećavnika i Andrićgrada, Kusta pravi etno-selo i na Romaniji!
Emir Kusturica nedavno je posetio opštinu Sokolac i odabrao lokaciju na Ravnoj Romaniji, 250 metara od magistralnog puta Sarajevo – Sokolac – Zvornik – Beograd.

Živ projekat

Mašine su već na ovom terenu i otpočeti su zemljani radovi, koje izvodi preduzeće„Andrićgrad“ iz Višegrada.
– Za ovu godinu predvideli smo oko 300.000 konvertibilnih maraka, za početak realizacije ovog projekta. Reč je o živom projektu, koji će se raditi na nekoliko platoa, po ugledu na Mećavnik. Na platou na vrhu uzvišenja iza bivšeg motela na Ravnoj Romaniji gradiće se trg, veći centralni objekat i mala drvena crkva-brvnara, a potom će se kaskadno graditi drugi objekti etno-sela.

Ovih dana ušli smo u posao pripreme tih platoa i izgradnje pristupnog puta do gradilišta – rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica. Prema njegovim rečima, na nekoj od narednih sednica Skupštine opštine Sokolac odbornici bi trebalo da overe ugovor o daljim aktivnostima.

Iskonska lepota

O projektu koji ima za cilj otvaranje svetu prelepih planinskih prostora u kojima se uspela sačuvati iskonska lepota, netaknuta priroda i zdrava životna sredina Kusturica je za RTRS rekao:

– Reč je o dinarskoj kući, različitim tipovima dinarske kuće, od zapadnobosanske, kninske, pa do onih koje sežu sve ovamo do Zlatibora, prema bugarskoj granici. Naša drvena kuća je kulturno blago. A u slučaju Mećavnika pokazalo se da može da bude i veoma unosan turistički biznis. Nadam se da ćemo dovesti čitavu stvar do ugovora, kojim ćemo napraviti jedan paritet između opštine i države Republike Srpske i moje firme, koja bi povela taj posao.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

KONCERT ZA ROMSKU DECU – Jelena Karleuša nastupa zajedno sa Goranom Bregovićem!

Bojan Bjelić: Ko se ruga…poplavi mu jezik (FOTO)