in

Lepši život – izaberite sreću!

Uživate li u životu danas? Verovatno će mnogi odgovoriti s ne. Iz jednog ili drugog razloga, možda i iz razloga koje ne možete tačno definisati reći ćete kako niste u potpunosti sretni.

Možete li ipak izabrati biti sretni danas?

Ovo je zaista svestan izbor jer možemo odlučiti biti sretni ili nesretni. Sami odlučujemo da ćemo se živcirati, ljutiti, osećati uvređeno, uzrujano, frustrirano… Sami odlučujemo da ćemo mrziti naš posao, da nam se neće sviđati što suprug ili deca rade. Zbog čega ne biste odabrali alternativu?

Uživanje u životu trebala bi biti navika. Trebali biste voleti život sam po sebi, a ne da vam trebaju svakodnevni poticaji i velika događanja da budete sretni.

-1- Odlučite da ćete voleti svoj život

Već danas jasno deklarišite kako ćete svaki dan započeti s ovom odlukom. Ako mislite da ne možete biti sretni tek tako, onda ste i u pravu. Ali ako mislite da možete biti sretni, tada to i možete. Morate izvežbati mozak da po prirodi bude radostan, naravno za ovo će vam trebati nekoliko nedelja, možda i meseci, ali vredi truda. Stalno sebi ponavljajte kako možete i želite biti sretni, pa ćete i okolnosti okretati u tom smeru.

-2- Osvestiti kako imate sve što vam treba

Ako ste živi i pametni već imate sve što vam treba. Sve preko toga je dodatni razlog za sreću. Verovatno imate još puno toga što može biti razlog za sreću, npr. imam zdravlje, imam ljude koji me vole, imam što jesti, imam dovoljno novaca za preživljavanje, imam pristup pitkoj vodi, imam osobnu slobodu, imam mentalnu jasnoću…

Vidite i sami. One osnovne stvari više-manje imate, pa pustite sitnice. U ovom trenutku imate puno toga i nemojte to tratiti na loše raspoloženje.

-3- Vizualizirajte idealan dan

Kada ste osvestili kako imate sve što vam je potrebno kreirajte jasnu viziju kako bi trebao vaš dan izgledati. Drugim rečima, planirajte sreću. Kreirajte modele realnosti u kojima ćete biti sve sretniji. Na početku svakog dana vizualizirajte kako bi trebao izgledati ostatak sretnog dana i počnite se kretati u tom smeru.

-4- Nemojte uvek verovati emocijama

Emocije uglavnom slede ustaljene obrasce razmišljanja i osećaja, što često nije dobro. Možete naučiti kontrolisati svoje reakcije tako da ne dopustite da okolnosti u vama izazivaju negativne emocije. Naučite prepoznavati koje su emocije loše za vas te ih se oslobodite.

-5- Vratite svoju moć

Verovatno znate reći: On me izluđuje ili nešto slično. Vidite, dopuštate drugima da kontrolišu kako ćete se vi osećati. Ako vam se nečije reakcije ne sviđaju ignorišite ih, ako ih već ne možete promeniti. Povećajte svoj prag tolerancije i opustite se.

Balkan Lifestyle/covermagazin.com

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

IVAN IVANOVIĆ: Svi smo potpuni kreteni kad se zaljubimo!

Horoskop za sredu 20. novembar!