in

Rešite se loših navika!

Vaše navike vas prate u stopu, bilo da su dobre ili loše. Dobre navike, poput jutarnje gimnastike, leganja u krevet na vreme itd. su uvek dobre i potrudite se da ih nikada ne zapostavite. Ali učinite sve što je u vašoj moći da se rešite loših navika.

Pušenje- više vam je naporno slušati  priče o štetnosti duvana,  ali napokon morate shvatiti da osim što štetite svom zdravlju, štetite i svom novčaniku, pogotovo  sada kada je ekonomska kriza očigledna.

Alkohol- ako  ga  radovno konzumirate i potom mamurni odlazite na posao, pa prespavate pola dana za radnim stolom- prestanite. Zašto  da mučite svoje telo i dušu svakodnevno i trošite novac u prolazno zadovoljstvo. Pazite- može vam  doći glave.

Prestanite gristi nokte- osim što pravite od ruku katastrofu, prizor koji vide ostali dok vas posmatraju   nimalo nije lep i izaziva gađenje.

Ne trošite novac na gluposti- problem isto vezan za recesiju. U vreme krize treba da uštedite što više novca, pa zato se nemojte rasipati na bespotrebne stvari, a da pred kraj meseca novčanik bude prazan.

Kasno leganje i rano ustajanje nikako ne idu zajedno. Zbog toga ste stalno umorni, loše izgledate i loše se osećate. Biće vam teško na početku , ali nakon nekoliko noći naviknućete organizam i uspostaviti  ravnotežu sna.

Kašnjenje- ta vas navika može koštati! Pogotovo ako kasnite na posao i na važne sastanke. Ako treba pomerite sat nekoliko minuta u napred!

Ne preskačite doručak i ne jedite kasno. Ako želite da budete zdravi i u formi, ujutro doručkujte, a kasne večere izbegavajte!

Balkan Lifestyle/Ljepota.ba

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

IVAN IVANOVIĆ: Svi smo potpuni kreteni kad se zaljubimo!

Horoskop za sredu 20. novembar!