in

Čime se sad bave deca glumci: Neca radi u galeriji, Nikola postao advokat!

Dimitrije Vojnov, Nikola Žarković, Žarko Jokanović i Janko Milivojević su kao dečaci svojim ulogama obeležile domaće filmove i serije. Danas oni nisu glumci, ali se sa ljubavlju sećaju svojih glumačkih angažmana, koji za njih imaju veliki značaj.

„Pitate me da li volim druga Tita, znajte, tako nešto se ne pita”, „Danas je prvi. Plaćanje, 200 dinara i plus 25, stopa inflacije. A bio bi red nešto i da častite”, „Čiko, čiko, je l‘ sav ovaj lebac tvoj”… Malo ko se ne seća ovih replika koje su obeležile kultne filmove, „Tito i ja”, „Tango argentino”, „Užička republika”, i seriju „Srećni ljudi”, ali malo ko bi sada prepoznao dečake koji su ih u ovim filmovima i seriji izgovarali.
Sva četvorica danas se bave potpuno drugim zanimanjima, ali su Vojnov, kao dramaturg, scenarista i kritičar, i Jokanović, kao pisac i scenarista, ostali u vezi sa sedmom umetnošću. „Blic“ vam predstavlja čime se sada bave nekadašnja deca glumci.

Deca glumci 1

 

Na Božić 2014. navršiće se 40 godina od kultnog filma „Užička republika”, u kojem je zapaženu ulogu imao Žarko Jokanović kao šestogodišnji dečak.

 

– Sve to je meni jako simpatično, na neki način mi je obeležilo život i ispada da se to najviše pamti, jer nema nikoga ko ne zna replike iz filma „Čiko, čiko je l‘ sav ovaj lebac tvoj” i „Šta će meni, Pero, nova država bez tebe” – priča Jokanović, i dodaje kako je najbolje što je uradio u poslovnom smislu upravo ova uloga.

 

Kao najmlađi član ekipe bio je atrakcija, a na samoj premijeri filma „Užička republika” koja je bila u Puli, aplaudirali su mu Tito i Jovanka, i celo tadašnje državno rukovodstvo. Jokanović je sada pisac i scenarista, a trenutno radi na novoj knjizi i na filmskom scenariju o Jovanki Broz.

Deca glumci 2

 

U filmu Gorana Markovića „Tito i ja” mali Dimitrije je bio đak i pionir Zoran, a sada je dramaturg, scenarista i filmski kritičar.

 

„Uloga u tom filmu mi je donela simpatije javnosti, što mi je pomoglo kada sam počeo da se bavim drugim stvarima. Čim je čovek poznat, ljudi misle da je stručnjak za ono čime se bavi“, priča Vojnov.

Deca glumci 3

 

On je, inače, nedavno pisao scenario za drugi deo „Montevidea” i za crnu komediju „Mali Budo”, koji uskoro stižu u bioskope.

Deca glumci 4

 

Neca, dečak iz „Srećnih ljudi”, ili Janko Milivojević (27) sada radi u porodičnoj galeriji i sa bratom Aleksom transportuje umetnička dela.

 

Iako je snimao pune tri godine, kaže da sada ima tremu od kamera i više voli posao kojim se bavi.

 

„Popularnost koju sam kao dete osetio nije mi značila u životu, ali mi se kasnije finansijski isplatila. Posao kojim se sada bavim je dinamičan, mnogo putujemo po evropskim i zemljama regiona”, priča Janko.

Deca glumci 5

 

On se seća da je najpre počeo da glumi u Ateljeu 212, a tek onda u „Srećnim ljudima”.

Deca glumci 6

 

 

Nikola iz filma „Tango argentino”, koga glumi Nikola Žarković, sada je uspešni advokat. Uloge u filmu kada je imao 11 godina Nikola se seća kao lepe avanture.

 

„Kao najmlađi član ekipe bio sam mezimac. Lagao bih ako bih rekao da mi ta uloga nije pomogla, postao sam prepoznatljiv, što mi je u jednom periodu značilo među vršnjacima i devojčicama“, kaže Nikola.

 

Kako kaže, reditelj Srđan Paskaljević ga je izabrao posle probe u školi.

Deca glumci 7

 

On je svojevremeno paralelno konkurisao i na Pravnom fakultetu i na Fakultetu dramskih umetnosti, ali je advokatura postala njegovo opredeljenje.

Balkan Lifestyle/Blic

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Bojan Bjelić: Ko se ruga…poplavi mu jezik (FOTO)

Horoskop za četvrtak 21. novembar!