in

BIVŠI PREDSTAVNIK SRBIJE NA EVROVIZIJI – ŽELJKO JOKSIMOVIĆ: Muzika je u našoj državi poslednja rupa na svirali!

U vreme krize umetnost i kultura su navikli da trpe. Muzička umetnost u našoj zemlji je i sami znamo poslednja rupa na svirali, a prva rupa kad su u pitanju odluke tipa nemamo novca. Pa šta pritisnuti? Najlakše je kulturu i umetnost, smatra Joksimović.

 

Ekonomska kriza ostavila je posledice i na muziku, pa tako Srbija neće imati predstavnika na Evrosongu 2014. godine u Kopenhagenu.

Željko Joksimović, koji je se čak četiri puta puta takmičio na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi i postigao velike uspehe kao izvođač i autor, nije preterano iznenađen odlukom i smatra da u teškim vremenima kultura prva strada.

„U vreme krize umetnost i kultura su navikli da trpe. Muzička umetnost u našoj zemlji je i sami znamo poslednja rupa na svirali, a prva rupa kad su u pitanju odluke tipa nemamo novca. Pa šta pritisnuti? Najlakše je kulturu i umetnost. Za ostale rupe ćemo se nekako snaći. Svirala trpi sve“ slikovito je objasnio Joksimović.

„Srbija je inače ušla u istoriju takmičenja kada je na svom prvom učešću kao samostalna zemlja trijumfovala pesmom „Molitva“ u izvođenju Marije Šerifović, a ovo će biti prvi put od 2007. da ne učestvujemo. Odluku o tome da prekinemo tradiciju dugu sedam godina“, saopštio je juče kolegijum RTS.

Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga tj. troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije“, stoji između ostalog u saopštenju kolegijuma RTS-a, koji ističe da ćemo se vratiti na takmičenje čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje Javnog servisa iz budžetskih sredstava u godinama koje slede.

Balkan lifestyle/Blic

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

PEVA U BEČIĆIMA – Severina će za Novu godinu zaraditi 50.000 evra!

TUŽNA – Marija Kilibarda: Imam sve, samo mi ljubav nedostaje!