in ,

Savršena šminka za svaki oblik lica!

Ženama sa izduženim licem stoje tanke, ravne obrve i prirodne boje karmina, dok okrugla lica izgledaju dobro sa jarkim bojama usana i naglašenom bradom.

Da biste zračile i mamile uzdahe morate da znate koja šminka vam najviše odgovara. Svaki korak ulepšavanja je drugačiji u zavisnosti od oblika vašeg lica, zato prepoznajte svoj.

1. Rumenilo
Postoje različiti potezi nanošenja, ali bez obzira kakav oblik lica imate treba da počnete da ga nanosite od jagodica na obrazima. Kod lica ovalnog oblika, rumenilo ostavite na jagodicama za prirodan izgled, dok devojke sa dugim licem treba da ga nanose ka ušima. Na lica četvrtastog oblika rumenilo se nanosi od obraza ka slepoočnicama, a ovalna lica treba da izjednače rumenilo napred bez preteranog približavanja nosu.

2. Obrve
Obrve mogu značajno da nam promene izgled. Žene sa licem četvrtastog oblika mogu da iznesu velike i smele obrve, dok one sa dugim licem izgledaju odlično sa tankim i ravnim obrvama. Lica ovalnog i oblika srca izgledaju odlično sa zaobljenim obrvama.

3. Usne
Žene sa okruglim oblikom lica mogu dobro da izgledaju sa jarkim bojama na usnama poput roze ili crvene, dok žene sa srcastim oblikom lica izgledaju lepo sa tamnijom bojom usana. Duguljasta lica najbolje izgledaju sa prirodnim bojama, a četvrtasta sa blagim bojama kao što je bledo roze.

4. Senčenje
Bronzeri su suptilan i lak način da se određeni deo lica posvetli i oblikuje. Žene sa licem u obliku srca treba da naglase strane oko usta, a isto tako i one sa duguljastim licem. Okrugao oblik lica izgleda dobro sa naglašenim područjem oko brade, a četvrtasti sa naglašenim slepoočnicama.

5. Pazite koji deo lica naglašavate
Saveti za nanošenje šminke prema obliku lica podrazumevaju naglašavanje određenog dela. Žene sa okruglim oblikom lica treba da naglase oči, isto tako i žene sa srcastim oblikom lica. Ovalna i četvrtasta lica imaju slične karakteristike, međutim žene sa četvrtastim oblikom lica izgledaju dobro sa rumenilom.

6. Ovo obavezno izbegavajte
Kao što šminkom želite da istaknete određene delove lica, isto tako sa nekih želite da skrenete pažnju. Kod duguljastih lica treba izbegavati nanošenje rumenila duž obraza. Žene sa okruglim oblikom lica treba da izbegavaju nanošenje rumenila tako da se naprave okrugli obrazi. Četvrtastom obliku lica ne odgovaraju obrve u obliku luka i nežne boje na licu, a ovalna lica najbolje izgledaju sa jednostavnom šminkom koja ne treba da se fokusira ni na jedan deo lica.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

FARMA5 – Marko poslao Ekrema i Kaću u štalu! Foto

Horoskop za četvrtak 28. novembar!