in

Seksom do savršene!

Kanadski stručnjaci su otkrili kako seks sagoreva više kalorija nego šetnja. Istraživanje je pokazalo da mladi parovi tokom seksa potroše u proseku oko 4,2 kalorije u minuti.

Najnovija istraživanja pokazuju kako su vrele igrice u spavaćoj sobi podjednako efikasne kao i odlazak u teretanu ili na vežbe.

Ukoliko ste često pred dilemom da li da idete u teretanu ili da ostanete kod kuće, evo rešenja. Kanadski stručnjaci su otkrili kako seks sagoreva više kalorija nego šetnja. Istraživanje je pokazalo da mladi parovi tokom seksa potroše u proseku oko 4,2 kalorije u minuti.

Prosečan seks s predigrom traje oko 24,7 minuta, što znači da žene tokom seksa potroše oko 69 kalorija, a muškarci oko 104 kalorija. Ako brojite kalorije, ovo znači da su rezultati isto kao da ste otišli u šetnju. Međutim, nije važan samo broj kalorija koji ste portošili tokom seksa, tu su i druge dobrobiti koje seks čini za vaše zdravlje.

Tokom seksa se zbog pojačanog lučenja endorfina smanjuje nivo stresa, a i podstiče se imunološki sistem. Osim toga, ukoliko vas grize savest što ste preskočili dnevni trening, možete seks učiniti aktivnijim odnosno možete promeniti više poza, kao i intenzitet, a menjanjem poze i ritama ćete aktivirati različite grupe mišića.

Sve poze u kojima čučite odlične su za bolji tonus mišića vaših nogu i guze. Zato sledeći put kad preskočite odlazak u teretanu zbog vrućih igrica sa svojim partnerom,ne morate da osećate grižu savest.

Balkan lifestyle/Cosmopolitan

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Ana Ivanović na jutarnjoj rekreaciji! Foto

Filip priznao: Stanija i ja smo raskinuli!