in

PREPORUČLJIVO I ZA ŽENE I ZA MUŠKARCE – Evo zašto je oralni seks zdrav!

Oralni seks ne svodi se samo na pružanje zadovoljstva partneru – on je dobar i za vaše zdravlje!

Rezultati studije Sprovedene na Fkultetu u Njujorku pokazali su da je oralni seks za žene izuzetno zdrav. Iako je za žene zdrav i pasivni oralni seks, ova studija govori o onom drugom, aktivnom oralnom seksu iliti zadovoljavanju vašeg partnera.

Studija je pokazala da oralni seks deluje pozitivno na žene, budući da se osećaju srećnije, a pomaže i u borbi protiv depresije.
Naučnici su u saradnji s psihologom došli i do zaključka kako je za žene gutanje sperme zdravo budući da ona sadrži hemijske spojeve koji doprinose dobrom raspoloženju.

Između ostalog, sadrži serotonin koji umanjuje depresiju, kortizol koji uvećava osećaje ljubavi i privrženosti te melatonin koji opušta i pomaže u borbi protiv nesanice.

Jedna od hipoteza istraživanja je bila da su žene koje praktikuju seks bez zaštite manje sklone depresiji od onih koje se uvek štite.
Testiranje je sprovedeno nad 293 studentkinje koje su ispunjavale anonimne upitnike o svom seksualnom životu. Analiza rezultata je pokazala da su one žene koje nikada ne koriste kondom zaista pokazivale puno manje simptoma depresije od onih koje uglavnom ili uvek koriste kondom.
Smatramo da je bolje da se zaštitite nego da posle žalite, ali ako imate stalnog partnera s kojim možete da praktikujete seks bez zaštite, nije loše da znate i ove informacije!
Balkan lifestyle/Cosmopolitan.hr

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

PORODICA ZABRINUTA ZA POP DIVU – OPASNO: Nataša Bekvalac ima samo 49kg!

JOŠ MALO PA SREBRNA SVADBA – VESELO: Lepa Brena i Boba Živojinović proslavili 22 godine braka!