in ,

Sakrijte nesavršenosti srcolikog lica ružem

Rumenilo ne bi trebalo da stavljate duž jagodica, a za savršen izgled tu je jaki ruž koji odvlači pažnju sa kritičnih delova lica.

Svakom obliku lica odgovara određeni način šminkanja. Ukoliko imate srcoliko lice i niste nezadovoljni njime, ne očajavajte, jer uz minimalan trud možete postići izgled holivudkih zvezda.

Damama sa srcolikim licem potreban je hajlajter kako bi “izvukle” određene delove lica napred, a senkom neke druge prividno “gurnuo” unutra.

Kod lica u obliku srca, poput onih kod holivudskih zvezda Eve Longorije i Riz Viterspun, čelo i sredina lica širi su od linije vilice. U tom slučaju, cilj mejkapa je da ublaži preistaknute jagodice i bradu.

Kako bi se odvukao fokus sa problematičnih područja, na usne nanesite ruž intenzivnije boje. Mat bronzerom potamnite područje slepoočnica sa obe strane čela i brade, a kako biste istakli donji deo jagodica, nanesite hajlajter, odnosno posvetljivač.

Rumenilo nanesite na sredinu obraza, odnosno na početak jagodične kosti, a izbegavajte pokrete duž cele jagodice.

Trebalo bi da se posebno pozabavite bradom. Nanesite hajlajter na sredinu brade, na jagodice odmah ispod oka, ali i na sredinu čela. Utapkajte sunđerom, jer ćete tako proširiti linije brade i učiniti lice okruglastijim.

Pogled zavodnice u dva poteza
Bez obzira na ton kože, brinete srcolikog lica najviše se mogu igrati šminkom. Istaknite oči eksperimentišući različitim senkama, a izgled upotpunite dvoslojnom crnom maskarom.

Šminkanje prema boji kose
Osim što bi trebalo da pazite na oblik lica kad nanosite mejkap, postoji i nekoliko saveta za šminkanje prema boji kose, pa se plavušama savetuje da danju ostaju verne prirodnom izgledu. Nanesite malo ružičastog ili rumenila u boji breskve, na oči bež senku, a na usne ruž boje kože.

Za crvenokose – blaže podloge
Crvenokosima se preporučuje da izbegavaju podloge koje sadrže crvenkaste pigmente, jer te boje već imaju dovoljno u kosi. Njima se preporučuje upotreba pudera sa žućkastom bazom.

Ne zaboravite obrve
Na licu srcolikog oblika obrve bi trebalo da budu guste s prirodnim izgledom, koji bi trebalo da bude relativno ravan.Tako će čelo izgledati uže i lice će dobiti uravnotežen oblik.

Izvor: 24sata.hr

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

PREMIJERA:Alegro bend predstavio pesmu „Novo vreme“!

8 navika koje štete vašoj kosi