in ,

Zdrave bjuti navike kojima bi trebalo započeti dan!

Odmah nakon buđenja popijte veliku čašu vode, a umesto peciva pojedite neku voćku ili jogurt.

Ne morate da budete jutarnji tip osobe da biste dan započeli nekim bjuti navikama. Ako na spisak vaših dnevnih rutina dodate još neke stavke, isplatiće se i nećete zažaliti.

Koristite antioksidativni serum
Antioksidanti poput vitamina C i E štite kožu od starenja, od UV zraka, zagađenja i drugih stresova kojima ste izloženi tokom dana. Nanesite ga na kožu lica svako jutro pre šminkanja.

Pojedite malo proteina
Umesto peciva pojedite neku voćku ili grčki jogurt. Nedavno istraživanje pokazalo je da doručak bogat proteinima pomaže da duže budete siti i da izbegnete prejedanje tokom dana.

Ne zaboravite kremu
Ujutro pre izlaska iz kuće obavezno nanesite kremu na lice koja će vašu kožu tokom hladnih dana štititi od isušivanja. Nije važno samo lice, ne zaboravite usne, vrat, ruke…

Popijte veliku čašu vode
Dehidracija ne samo da uzrokuje da se osećamo grozno, već utiče i na to kako vaša koža izgleda. I nakon noćnog odmora i sna, vašem telu i koži potrebna je voda. Ako odmah ujutro popijete čašu vode, to nikako ne može da šteti.

Pokrenite se
Istraživanja su pokazala da žene koje vežbaju u jutarnjim terminima bolje spavaju noću. A, znate koliko je kvalitetan san dobar za lepotu. Dovoljno je i samo 10 minuta istezanja kako biste probudili uspavano telo i što lakše započeli dan.

Pijte zeleni čaj
Ako vam je potrebna jutarnja doza kofeina, zeleni čaj je najbolji način da ga unesete u vaš organizam. Ovaj čaj je odličan antioksidans i dobar je protiv starenja.

Izvor: magazin.hr

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Sakrijte nesavršenosti srcolikog lica ružem

U inat hladnoći: Ishranom do zdrave kose zimi