in

VOLITE SE LJUDI – Zašto je dobro imati seks svaki dan?

Svakodnevna seksualna aktivnost poboljšava kvalitet života .

Seks je dobar za zdravlje
Redovno praktikovanje seksa ne samo da zbližava partnere već nas čini i psihički zdravijima. Razlog je oslobađanje endorfina i oksitocina tokom seksa, a ti hormoni izazivaju dobro raspoloženje i aktiviraju centre za užitak u mozgu koji stvaraju osećaj intimnosti i opuštenosti i smanjuju izloženost anksioznosti i depresiji.
Poboljšava koncentraciju
Naučnici tvrde da seks, osim boljeg zdravlja, omogućava i bolju usredsređenost tokom dana. Tako se pokazalo kako je seks najbolji način da izbegnete odlutale misli i sanjarenje tokom dana, a naučnici tvrde kako češćim seksom tokom dana čak 30 odsto manje sanjarimo tokom dana.
Neguje i hidrira kožu
Tokom fizičke aktivnosti u krevetu ,uz znoj se oslobađaju i neka prirodna ulja, koja hidriraju našu kožu. Ovi ‘’sastojci’’ koji se mogu naći i u maslinovom ulju doprinose lepšem izgledu naše kože.
Podaruje miran san
Studije pokazuju da se tokom seksualnog odnosa oslobađa oksitocin koji doprinosi poboljšanju sna. Kvalitetan san održava krvni pritisak u normali, a oksitocin koji se oslobađa prilikom seksualne aktivnosti ,može da umanji fizički bol.
Balkan lifestyle/Alo.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

U inat hladnoći: Ishranom do zdrave kose zimi

Horoskop za ponedeljak 16. decembar!