in

Na koji kompliment žene najviše padaju?!

Više od 2.000 muškaraca i žena učestvovalo je u istraživanju u kojem je otkriveno da se na prvom mjestu komplimenata, koje jedan muškarac može uputiti ženi, nalazi upravo taj o vitkoj figuri.

Najbolji način da udovoljite ženi i osvojite njeno srce jeste da primijetite i kažete joj da je smršala, otkrila je nova studija.

Više od 2.000 muškaraca i žena učestvovalo je u istraživanju u kojem je otkriveno da se na prvom mjestu komplimenata, koje jedan muškarac može uputiti ženi, nalazi upravo taj o vitkoj figuri.

Čak 43 posto žena opsjednuto je svojom težinom i najsrećnije su kada okolina primijeti njihovu vitku liniju. Četiri od deset žena čini srećnim to kada muškarac kaže da imaju lijep osmijeh. Ono što žene još vole čuti jeste i da lijepo mirišu, imaju lijepu kosu, prekrasne oči, da im lijepo stoji određena boja.

Ženama nikada ne smijete reći da su debele. Na popisu nepoželjnih komentara su i da izgledaju umorno, neraspoloženo ili da liče na jednog od roditelja.

Žene su kompleksna bića i muškarci griješe kada misle da ne mogu pogriješiti sa davanjem komplimenata. One najviše vole komplimente koji sugerišu da su lijepe, imaju lijepe zube, usne, kosu ili noge. Međutim, ukoliko joj spomenete nešto što ima veze s kilažom, sve će krenuti po zlu„, tvrdi predstavnik kompanije koja je radila istraživanje.

Samo 50 posto žena dobro podnosi komplimente, a na nesreću muškaraca, čak 36 posto njih pogrešno razumije lijepe riječ,i pa će tako, ako joj kažete da ima obline, ona to protumačiti kao da je debela. Na komentar da su lijepo našminkane, 14 posto njih će pomisliti da su pretjerale.

Zbog toga većina muškaraca strahuje od dijeljenja komplimenata. Samo ga treba pravilno formulisati kako ga žena ne bi pogrešno shvatila„, rekli su autori studije poručivši da muškarac ženi mora dati barem jedan kompliment svaki dan.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Adil protiv Ane!

BAKI B3 NAPAO VODITELJA: Uhvatio me za vrat, mislio sam da će me udaviti!