in

BIZARNA PONUDA: Daje ćerku za milion lajkova

Jedna od najaktuelnijih tema u Jemenu je poštovanje tradicije davanja miraza baš u trenutku kada je finansijska situacija mladih sve gora, pa je otac devojke želeo da učini uslugu budućem zetu.

Salem Ajaš, pesnik iz grada Taiz u Jemenu, tražio je miraz za ruku svoje ćerke. Međutim, umesto novca i zlata, njegov zahtev je bio da mladić prikupi milion lajkova za njegovu Fejsbuk stranu na kojoj objavljuje pesme.

Ova vest je ubrzo izazvala rasprave na društvenim mrežama, jer je trenutno jedna od najaktuelnijih tema u Jemenu poštovanje tradicije davanja miraza u trenutku kada je finansijska situacija mladih sve gora.

Sve češće se dešava da se ceo komšiluk potencijalnog mladoženje aktivira u prikupljanje miraza koji odredi mladin otac, kako bi pomogli ovom paru da se venča. Što je miraz veći, to su veće šanse da do braka ne dođe.

Upravo zato je Ajaš napravio ovakav korak podrške mladima, iako budućem zetu nije dao jednostavan zadatak. U zemlji sa 25 miliona stanovnika, gde je pristup internetu vrlo ograničen, nije lako naći milion lajkova. Zato su se mnogi blogeri udružili, pozivajući internet korisnike da pomognu ovom paru da se venča.

Do sada je prikupljeno 30.000 lajkova, a otac je priznao da će napraviti kompromis i spustiti cifru, ako vidi da se zet baš potrudio.

Izvor: Telegraf.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Pogledajte zašto su Bojana Bjelića podržali svi mediji na promociji novog cd-a!

Maya Berović:“U Novu godinu krupnim koracima napred“!