in

Beogradska Filharmonija protestuje zbog Dade Polumente!

Protiv (zlo)upotrebe imena svoje institucije…

Prošle nedelje folk pevač Dado Polumenta promovisao je novi album, što je objavljeno u gotovo svim srpskim medijima. Uz tu informaciju, provukla se i ona da je promocija održana uz gudački trio filharmonije.
Tim povodom saopštenjem se oglasila i Beogradska filharmonija, čije saopštenje prenosimo u celini:
„Povodom potpuno neosnovane i netačne objave da je folk pevač Dado Polumenta ’uz gudače Filharmonije predstavio novi album’, Beogradska filharmonija ulaže najstrožiji protest zbog zloupotrebe imena ove institucije.
Beogradska filharmonija, kao institucija kulture od nacionalnog značaja sa tradicijom dugom 90 godina, svoj imidž i reputaciju gradi temeljno i vrlo pažljivo. Budući da stečeno poverenje i ugled u javnosti Filharmonija nastoji da zadrži, prinuđeni smo da oštro reagujemo na plasman netačnih informacija koje javno mnjenje mogu da dovedu u zabludu.

dado polumenta.1

Nije prvi put da se reputacija Filharmonije koristi za promociju raznih projekata i aktivnosti. Tako je samo u toku poslednjih šest meseci neistinito navedeno da smo učestvovali u projektima: promocije nove S – klase Mercedes – Benza, snimanju muzike za film „Tesla“ producenta i scenariste Danijela D. Vujića, kao i učestvovanje u projektu ’Večnost’ – Veljka Kuzmančevića.
Apelujemo na sve koji zloupotrebljavaju kvalitet i snagu brenda Beogradske filharmonije da to ne čine, već da grade svoj uspeh i popularnost samostalno, a na pojedine medije da tačnost informacija provere pre objavljivanja.
Beogradska filharmonija će iskoristiti sva pravna sredstva za sprečavanje budućih zloupotreba i sankcionisanje osoba i medija koji ignorišu ovaj apel.”

Balkan lifestyle/Pulsonline

 

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Horoskop za ponedeljak 13. januar!

Brat Cece Ražnatović ostavio devojku zbog Sare!