in

PRIZNAJE – Dragan Bjelogrlić: Režimu smo podvalili lažni scenario za Rane!

„Mi smo radili antidržavne filmove za državne pare. Nije lepo, ali se tako moralo! Posle toga nam je ukinuta reklama na svim televizijama, a na premijeri je bio jedan mali skanadal jer je deo balkona napustio salu na pola projekcije“, ispričao je Bjelogrlić.

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u emisiji kod Ivana Ivanovića, osim o svom najnovijem filmu “Montevideo, vidimo se“, govorio je i o kontroverznom ostvarenju “Rane“, koji je uprkos antrežimskoj tematici bio finansiran upravo iz budžeta države.
Osim “Rana”, umetničku kritiku društva sadržali su i ostvarenja “Crni bombarder” i “Lepa sela, lepo gore“, a sva tri filma finansirala je država.
– Mi smo radili antidržavne filmove za državne pare. Mislim da to danas ne bi bilo moguće. S obzirom na samu tematiku filma koji je bio antirežimski, mnogi prijatelji u inostranstvu su me pitali kako je moguće da nam je država dala pare za snimanje takvog filma. Sa oduševljenjem su svi konstatovali kako živimo u jakoj demokratskoj državi čim odobrava projekte poput “Rana” – rekao je Bjelogrlić i potom priznao:
– Ali nije to baš tako, nisu oni uvek znali scenario, a za “Rane” smo im čak ponudili i lažni scenario na RTS-u – rekao je Bjelogrlić kroz smeh.
– Nije lepo, ali se tako moralo! Posle toga nam je ukinuta reklama na svim televizijama, a na premijeri je bio jedan mali skanadal jer je deo balkona napustio salu na pola projekcije. Kasnije mi je jedan policajac rekao: “Nije problem što nas kritikujete, nego što to radite za naše pare” – ispričao je reditelj i dodao da se tada malo primirio i otputovao u Francusku dok se strasti ne stišaju.
Balkan lifestyle/Telegraf.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Pjesma Interventna pokrenula novi trend na FB!

KOLEGIJALNOST – Dženan poklonio pesmu Saši Kovačeviću!