in

OBRIŠI I ZAPJEVAJ: Bregovićev novi album prodaju uz toalet-papir!

U prodavnicama velikih trgovinskih lanaca nedavno se uz toalet-papir poznatogproizvođača može dobiti novi album Gorana Bregovića „Champagne for the Gypsies“ (Šampanjac za Cigane). Fotografija ovog neobičnog spoja odmah je preplavila društvene mreže, a kako zapravo sve dospeva u markete, objasnili su nam u izdavačkoj kući „Mjuzik star“, koja godina radi s bivši frontmenom Bijelog dugmeta.

– Disk je otkupio proizvođač toalet-papira. Mi ne bismo osmislili takvu kampanju. Preko Brege pokušavaju da prodaju proizvod. Bolje da se prodaje uz prašak – kažu za Kurir izdavači novih Bregovićevih pesama.

Brega se pokazao kao odličan maneken jer njegova slika na omotu albuma podseća na sliku osobe koja bi rado u toalet. Inače, „Šampanjac za Cigane“ sadrži 12 pesama, a kritičari u svetu za njega imaju samo reči hvale. Disk nose numere „Balkaneros“ i „Prezidente“, koje je uradio s legendarnim Džipsi kingsima. Brega je na izdanje uvrstio prepev velikog hita Severine Vučković „Gade“, koji na engleskom izvodi Selina O‘Liri iz Irske. Nekoliko meseci ranije isto Bregovićevo izdanje moglo se nabaviti uz deterdžent za sudove.

Pad prodaje u doba interneta očigledno je naterao muzičare i njihov menadžment da pronađu način da njihova muzička izdanja stignu do publike. Pionir ovakvog vida marketinga je Zdravko Čolić, koji je svoj album prodavao uz deterdžent za pranje veša. Zahvaljujući tom potezu, samo u Sloveniji disk „Zavičaj“ je distribuiran u 50.000 primeraka.

Album „Stil života“ Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg po nadimku Aca Lukas, zahvaljujući istom načinu reklamiranja prodat je u rekordnih 200.000 primeraka. Uz pakete mobilnih operatera su, podsetimo se, svoje diskove prodavali i grupa Miligram, Željko Joksimović i Van Gog, dok je Haris Džinović sklopio ugovor s jednim trgovinskim lancem.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

KOLEGIJALNOST – Dženan poklonio pesmu Saši Kovačeviću!

Horoskop za utorak 28. januar!