in ,

Šetnja ne može da zameni trening

Iako mnogi smatraju da sat vremena hodanja pruža dovoljno fizičke aktivnosti tokom dana, najnovije istraživanje je pokazalo da jedan sat intezivnog treninga vredi kao 50 sati hodanja.

Mnogi ljudi smatraju da šetanjem ostvaruju minimum fizičkih aktivnosti na dnevnoj osnovi, ali je novo istraživanje pokazalo da je ono nedovoljno za povoljne rezultate na zdravlje.

Naime, ustanovljeno je da jedan sat intenzivnog treninga vredi kao 50 sati hodanja. Australijski naučnici su utvrdili da se napornim vežbama mnogo efikasnije gube masnoće i smanjuje nivo holesterola, piše portal Kliks. Studija je sprovedena uz pomoć volontera koji su bili podeljeni u dve grupe – jedna je vežbala sat dnevno tri puta sedmično, dok je druga grupa imala zadatak da šeta najmanje pola sata dnevno svakog dana u sedmici.

Na taj način je ustanovljeno da je grupa koja je intenzivno vežbala imala mnogo više zdravstvenih pogodnosti u odnosu na drugu grupu.

„Stručnjaci uglavnom preporučuju barem pola sata šetnje, ali smo otkrili da bi bilo potrebno 50 sati šetanja da bi se dostigle koristi koje ostvarujemo za samo sat vežbanja“, kazala je Linda Norton, vođa tima koji je radio na ovoj studiji.

Ona je dodala da je svaki oblik telesne aktivnosti bolji nego nikakav, ali je u svakom slučaju bolje intenzivno, nego umereno vežbanje.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

ZAVEJANA NA AUTOPUTU – DRAMA JELENE JOVANOVIĆ: Jedva sam preživela!

Do savršenog rumenila u tri koraka