in

STRAH ZA REJTING: „Pink“ od septembra gubi trećinu publike!

Čelnici Televizije „Pink“ pod ogromnim su pritiskom zbog raskida ugovora sa „Grand produkcijom“ jer će ostati bez četiri emisije koje su godinama beležile najveći rejting: „Grand šoua“, „Grand parade“, „Zvezda Granda“ i „Narod pita“! Oni pokušavaju da osmisle nove forme emisija jer su svesni da će odlaskom produkcije Saše Popovića izgubiti veliku publiku, ali i novac od reklama.

Prema podacima agencija za istraživanje tržišta, muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ u svakom emitovanju ima oko milion i po gledalaca, pa je najgledanija emisija „Pinka“. Obuhvata čak trećinu od ukupnog broja gledalaca ružičaste televizije!

621955-364106-mitrovic-zoran-loncarevicbeograddi003182614-f

– Željko je svestan da ga od jeseni čeka velika borba za opstanak jer su u udarnim terminima „Pinka“ emitovane „Grandove“ emisije, koje godinama beleže najveći šer i kod oglašivača imaju najveću cenu reklame po sekundu. Pored toga što se očekuje piplmetarski pad, neizbežno je očekivati i manji priliv finansijskih sredstava, što bi Mitrovića moglo da dovede do ozbiljnih problema. Prema statistici, gledaoci koji su pratili projekte koje su potpisivali Saša Popović i Lepa Brena čine najmanje trećinu publike „Pinka“, za koju se očekuje da će se od septembra prebaciti na novu „Grandovu“ televiziju. Osim toga, „Grandove“ emisije su nadmašile gledanost i konkurentskih televizija, tako da bi pokretanje sličnih TV projekata bilo bezuspešno. Mitroviću neće biti lako da bude konkurentan Popoviću jer su mnoge estradne zvezde ugovorom vezane za „Grand“ i s tom produkcujom imaju dugogodišnju uspešnu saradnju, te ne razmišljaju o prelasku u drugu medijsku kuću – kaže naš izvor.

sasa popovic

S druge strane, Popović je spreman da publici predstavi novi studio, koji je opremljen najnovijom scenografijom i tehnikom i iz kojeg će nastaviti da emituje svoje četiri emisije, pa je stoga atmosfera među čelnicima ove produkcije pozitivnija nego na „Pinku“.

– Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović dugo su se lomili da li da se odvoje od „Pinka“, a u svoje ambiciozne planove uverili su i Popovića, koji sada radi ubzanim tempom kako bi sve bilo na svom mestu kada krenu emitovanja. Poznat kao veliki profesionalac i perfekcionista, Saša je potpuno uveo u red čitav tim ljudi s kojima će nastaviti rad – ističe naš izvor blizak ovom muzičkom magu.

Ovim povodom pokušali smo da dobijemo komentar od Popovića i čelnika „Pinka“, ali oni do zaključenja ovog broja „Alo!“ nisu odgovarali na pozive.

Mitrović zove pevače „Granda” u svoju novu produkciju

Koliki je odlazak “Granda” sa “Pinka” bio ozbiljan udarac za ovu medijsku kuću, najbolje govori informacija da ružičasta televizija naprasno otvara novu muzičku produkciju “Bravo mjuzik”. Kako “Alo!” saznaje, Mitrović planira da u ovu produkciju pozove najveće muzičke zvezde, među kojima su i oni koji su sada u “Grandovom” jatu. Iz “Pink klik” paketa već su izbačene emisije “Zvezde Granda”, a umesto njih emitovaće se “Bravo šou”, dok u martu počinju auducije za “Pinkovu” verziju “Zvezda Granda” koja će se najverovatnije zvati “Pinkove zvezde”.

Ko je kupio “Grand”

Kablovski operater SBB, koji je kupio 51 odsto akcija “Granda”, čije emisije će se od septembra emitovati na svojoj mreži, samo je jedan od mnogih korporacijskih poslova čuvenog američkog investicionog fonda KKR (Koglberg, Kravis, Roberts). Ova investiciona firma koja se bavi oblastima medija, marketinga, infrastrukture i investicija osnovana je 1976. godine, poseduje emitere širom sveta i njihovo bogatstvo se procenjuje na desetine milijardi evra. Suma od 30 do 50 miliona evra koju su, kako se priča, izdvojili za kupovinu “Granda”, za njih je prava sitnica uzimajući u obzir visok rejting emisija.

Balkan lifestyle/Alo.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Ko je promenio život Bojani Rajić!

A sad jedna porodična: Tipsarevići na okupu!