in

ZA POPLAVLJENE – Danas i sutra humanitarni koncerti u Beogradu!

Poplave koje su pogodile Srbiju mobilisale su i umetnike koji oarganizuju koncerte, predstave i druga dešavanja kako bi skupili pomoć za ugrožene od poplava.

Ujedinjeni, svi horovi Beograda pevaju za nastradale

Kod česme u Knez Mihailovoj ulici danas i sutra od 16.30 sati svi horovi Beograda održaće zajednički koncert kako bi prikupili sredstva za sve ljude pogođene poplavama.

Svi horovi Beograda ujedinjeni u jedan nastupiće sa ciljem da prikupe što više novca koji će biti upućen tamo gde je najpotrebnije.

Oni će izvesti dela Mokranjca, Čajkovskog, Rahmanjinova, Hristića i drugih.
Džez koncert za pomoć ugroženima

Humanitarna akcija i džez koncert za pomoć stanovnicima poplavljenih područja biće organizovani sutra od 13.00 do 02.00 u Džez bašti u Beogradu, a nastupa osam izvodjača i džez bendova.

Na koncertu će nastupiti Maja Volk, Jovan Maljoković, Belgrejd Diksilend Orkestra, Valentina’s bend, duo Trioritet, Milan Petrović Kvartet, Nemanja Nikolić Trio i Mare i Di Luna bluz bend.

Svi izvođači uplatiće svoje honorare za pomoć ugroženima od poplava, deo prihoda pokloniće i Džez bašta, a publika može da pokloni novčane priloge ili konzervisanu kuvanu hranu, dodaje se u najavi.

Koncert je organizovan u saradnji sa organizacijom „Džez u pomoć“, Crvenim krstom i beogradskim džez muzičarima.

Večeras počinje 19.Ring Ring festival
Međunarodni festival nove muzike 19.Ring Ring, čije je otvaranje pomereno zbog trodnevne žalosti, počeće večeras u Kulturnom centru Rex koncertima umetnika iz Srbije i sveta.

Prve večeri festivala u Kulturnom centru Rex nastupiće Kim Mir iz Norveške, srpsko, britansko, madjarski trio Milana Zarić, Ričard Baret i Zzolt Sores kao i nemačko britanski Džo Saša džez trio.

Osnivač i direktor Ring Ring festivala Bojan Đordjević saopštio je da zbog proglašenja trodnevne žalosti povodom smrti i stradanja velikog broja građana u poplavama, Ring Ring festival nije mogao da počne 22. maja kako je ranije planirano.
Festival se otvara večeras i trajaće do 28.maja i na njemu će biti deset koncerata. Koncerti grupa čije održavanje, zbog ranije zakazanih datuma nije moguće, biće zakazani naknadno, a publika će biti na vreme obaveštena.
Posetioci koji su kupili karte za 22. i 23. maj, mogu novac za kupljene karte dobiti nazad od danas a oni koji su kupili komplete ulaznica dobiće povrat od 500 dinara.

Drugog dana festivala u KC Rex nastupiće Zzoambo Zzoet i grupa Tudosok iz Mađarske, 26. maja na istom mestu Tensil Test iz SAD, srpski bend Buran i francusko, nemačko, italijanski Ansambl Hiatus.
U Studiju 6 Radio Beograda na zatvaranju Ring Ring festivala 28.maja nastupiće italijansko hrvatski East Rodeo septet.

Balkan lifestyle/Beta/Tanjug

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Kiki Lesendrić: Doniraćemo 4.000 dolara!

BEKVALČEVA NE PRESTAJE SA DONIRANJEM – Nata istovarila još dva kombija pomoći!