in

Mile i Haris uručili pomoć najugroženijim stanovnicima Opštine Tuzla!

Među prvim estradnim umetnicima koji su pružili pomoć stanovništvu stradalom u poplavama bili su Mile Kitić i Haris Džinović. Ove estradne legende svoj doprinos dali su poslavši u prihvatne centre odeću, hranu, pelene, higijenske potrepštine,… a ubrzo nakon toga i uplatom novca na račun Vlade Srbije. Obojica su obećela da tu neće stati, a svoje su obećanje vrlo brzo sproveli u delo.

Pevači su u ponedeljak posetili Općinu Tuzla kako bi donirali novac za 5 porodica sa područja općine Tuzla kojima su u poplavama uništeni stambeni objekti. Ugostio ih je načelnik Općine Jasmin Imamović, a svaka od porodica dobila je po 2 400 KM (oko 1200€).

Mile-Haris2

– Mislim da bi ovo trebala biti ljudska obaveza svakog čovjeka i o tome ne bi trebalo razmišljati. Dalje idemo za Doboj, Zavidoviće… Idemo direktno da damo ljudima i mislimo da je najbolja novčana donacija bez posrednika i tuđih uređivanja – rekao je Džinović koji se godinama bavi humanitarnim radom, međutim o tome ne voli javno govoriti.

Njegov kolega Mile Kitić izrazio je želju da brojne njihove kolege počnu slediti njihov primer.

– Mislim da je ovo najljepše, da se i pojavimo tu, a ne samo da platimo neki novac na neke račune. Neka narod vidi da smo tu uz njih u ovim teškim trenucima. Radim na tome da se organizuju humanitarni koncerti po Evropi. Naprimer u Cirihu, Minhenu,… gde bi se skupilo više novca jer je glupo uzimati pare od ulaznica u mjestima gdje su poplave ljudima uništile sve – rekao je Kitić koji sa suprugom Martom vredno radi na ostvarivanju cilja.

Mile-Haris3

Ovih dana, Mile i Haris posetiće Doboj, Zavidoviće, Maglaj, Orašje,… gde će također uručiti pomoć stanovnicima koji su u vodenoj stihiji izgubili gotovo sve.

Balkan lifestyle

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

NATAŠA BEKVALAC: Imam ćerku svojih snova, sada želim sina!

Pirati snimili spot za novu pesmu!