in

SLAVNI A NE MOGU PREKO GRANICE: Njima je zabranjen ulaz u mnoge zemlje!

I pored ogromne slave i bogatstva, nekima od poznatih i slavnih zabranjen je pristup u neke države, i pored toga što tamo imaju zakazane nastupe.

ROMAN POLANSKI NE MOŽE U SAD
Reditelj filmskog klasika poput “Kineske četvrti”, Roman Polanski, optužen je u Los Anđelesu zbog napastvovanja 13-godišnje devojčice. Optužnica se kasnije proširila na sodomiju, solovanje i upotrebu droge. Kako bi izbegao dalji progon i mogući zatvor, pobegao je u Pariz 1978. godine. Iako je nastavio da snima u Evropi, od tada nije kročio na tlo SAD, jer mu, kao beguncu, sleduje zatvor ako se ikada vrati u Ameriku. Mada su se u januaru ove godine čule glasine da postoji mogućnost, ukoliko se pojavi u Los Anđelesu i dođe na saslušanje, da bude oslobođen optužbi.

2a

PARIS HILTON – U JAPAN
Bogata naslednica ima zabranu ulaska u Japan od 2010. Kada je stigla u Japan na promotivnu turneju, na granici su joj rekli da može slobodno da se vrati. U ovu zemlju nije dobrodošla zbog svojih ranijih problema sa drogom.

3a

LEDI GAGA – MALEZIJU

Upravo zbog jedne svoje kompozicije koja zagovara prava gejeva, Ledi Gaga je persona non grata u Maleziji. Reč je o kompoziciji “Born This Way”.

4a

ALEK BOLDVIN – NA FILIPINE

Zbog svoje rečenice o običaju da mlade traže muževe preko oglasa, koju je izrekao prilikom gostovanja u emisiji Dejvida Letermana, filipinski komesar Biroa za imigraciju, Marselino Libanan dao je izjavu: “Zbog toga što je na crnoj listi Biroa, Boldvinu je zabraneo da uđe u zemlju jer se smatra nepoželjnim strancem”. I pored toga što je glumac uputio izvinjenje, zabrana ulaska i dalje ostaje na snazi.

5a

MARTIN SKORSEZI – U KINU

Ako sudimo po filmovima “Vuk sa Vol Strita”, ili “Dvostruka igra”, ne bi se reklo da je Martin Skorsezi mekog srca. Međutim, zbog filma “Kundun”, u kome govori o Tibetu i dalaj lami kao detetu i tinejdžeru, i u kome je opisao kinesku invaziju, Kinezi su mu zabranili ulazak u zemlju.

6a

MAJLI SAJRUS – U KINU

To što izgleda kao razmaženo derište i što izaziva negativne reakcije, najmanji je problem za Majli, bivšu Hanu Montanu. Posle fotografije sa jedne zabave na kojoj je sa prijateljima pravila smešne grimase sa iskošenim očima, Kinezi su se našli uvređenima, kao i još neki Azijati.

7a

DŽEJ ZI – U KINU

Prema tvrdnjama kineskog Ministarstva za kulturu, “neke od pesama Džej Zija su napisane suviše vulgarnim jezikom”, zbog čega je otkazan njegov koncert u Šangaju.

8a

LINDZI LOHAN – U INDIJU

Ova lista svakako ne bi bila kompletna bez kontroverzne Lindzi Lohan, koja uskoro neće moći da putuje za Indiju. Indijska vlada ozbiljno se uvredila zbog njene lažne izjave da je spasila 40 maloletnih radnika iz Indije. Na kraj se ispostavilo da je Lindzi putovala sa turističkom vizom dok je, zapravo, snimala dokumentarni film za Bi-Bi-Si. Lohanova, u stvari, nije imala nikakvu ulogu u spasavanju dece, zato što je stigla na lice mesta kada je policija već bila obavila posao. Njeni komentari izazvali su negodovanje u javnosti, koja je tvrdila da Lindzi omalovažava problem zloupotrebe dece.

9a

BRED PIT – U KINU

Čak i Bred Pit, koji često učestvuje u dobrotvornim akcijama, ima zabranu ulaska u nekoliko zemalja, od kojih je jedna Kina. U pravu ste, to je zbog filma “Sedam godina na Tibetu”, u kome se opisuju užasi, nasilje i nepravda prema Tibetancima. Glumcu je zabranjeno da ikad više kroči u Kinu.

10a

Balkan LIfestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Lepa Brena povređena u udesu u Hrvatskoj, u toku operacije!

Svi Cecini sukobi, ratovi i pomirenja!