in

Glumica o Tomi Zdravkoviću: Bio je divan i neponovljiv čovek!

Godišnjica smrti muzičke legende…

Sećanje na Tomu Zdravkovića, kralja kafana i jedinu autentičnu zvezdu narodne muzike nije izbledelo ni 24 godine od njegove smrti.

Glumica Danica Maksimović koja ga je poznavala za Puls kaže da je bio čovek koji je živeo za pesmu, kafanu i prijatelje. I da joj je svaki 30. septembar, dan kada je umro osvane nekako tmuran i tužan.

– Delila sam sve sa njim. I dobre i loše trenutke. Umeo je da lepo da priča anegdote, i ja sam umela. Bilo je obostrano. Kada mi ga danas neko pomene prvo se setim da je uvek ostavljao mikrofon i napuštao sto za kojim je pevao i dolazio da peva meni na uvo. Njegov odlazak pao je teško svima koji su ga poznavali jer je bio divan čovek – kaže glumica.

danica maksimovic.1

A takvi, kao Toma se ne rađaju često.

Tvorac hitova “Kafana je moja sudbina”, “Danka”, “Ljiljana” “Pesme moje”, “Što je tužna ova noć” i drugih potekao je iz siromaštva, a kasnije kada je imao mnogo novac je nemilice trošio.

toma zdravkovic

U vreme najveće popularnosti ostao je skroman. I bio to što jeste. Jednostavno, Toma.

Proslavio je Silvanu Armenulić. O svojoj karijeri jedanput je rekao:

– Kad je izašla nova ploča, pomislio sam da ću postati popularan, ali ništa se nije dogodilo. Prvi put sam je video u izlogu radnje u Albaniji. Uđem da vidim da li će je neko kupiti. Neke dve devojčice traže od prodavačice pesmu za koju ona nije čula. Ja shvatim da traže moju ploču, onu Žena mog prijatelja, Enrikea Masijasa. Prodavačica kaže da nemaju, a meni neprijatno jer se radi o mojoj ploči, ali ipak kažem: “Eno je, tamo gore. Ona je skine i stavi na gramofon.” Devojčice su bile oduševljene, a jedna od njih je držeći omot prokomentarisala: Jeste, fino peva, ali je mnogo gadan! Odmah sam zbrisao napolje da me ne prepoznaju – iskreno je pričao ovaj kafanski mag koji je setnim i tihim glasom magnetski očarao publiku.

Balkan lifestyle/Pulsonline

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

PREMIJERA: Relja Popović i Boban Rajović predstavili novu pesmu!

SAŠKA KARAN IZBAČENA, PONOVO UDARILA ERU I JELENU! Jelena Golubović: Napolje kur**tino!