in

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ: Moja Mina i dečko, ne nikako!

Pop zvezda Željko Joksimović nije jedan od estradnih likova koji rado otvara dušu medijima, ali je za naš list napravio izuzetak i ispričao kako živi, kako funkcioniše njegov brak s Jovanom, ali i kako se odnosi prema odrastanju ćerke Mine i sina Koste.

Tremu i uzbuđenje pred veliki koncert u „Kombank areni“ 11. decembra ne krije, ali i obećava veliki spektakl, kakav njegova publika zaslužuje.

– Osećam ogromno uzbuđenje, tremu, ali onu najpozitivniju moguću. Jedva čekam da izađem pred publiku i počnem koncert. Svakog dana imamo probe, ugovaramo svaki detalj jer želimo pravi i istinski spekatkl. I to će i biti.

Sad u poslednje vreme stalno govorimo: „To neće biti koncert, to će biti koncert i po!“ Bina, način na koji počinje koncert, ogroman broj muzičara, pesme s mojih albuma i sa mog projekta „Balkan bazar“, koji sam predstavio u nekoliko evropskih gradova, ton, režija, efekti, sve će biti na najvišem mogućem nivou.

Zeljko i Jovana Joksimovic

Od poslednje „Arene“ do danas, održao sam stotine koncerata, u Skoplju sam imao skoro 70.000 ljudi, imao sam prepune koncerte u Sarajevu, Banjaluci, Zagrebu, Ljubljani i sada smo spremniji nego ikada da Beogradu priredimo jedan koji se ne zaboravlja.

Imate li poseban način priprema za koncert i koji? Da li vežbate, meditirate, imate posebnu ishranu?

– Imam, i sad sam potpuno u tom režimu. Promenio sam ishranu, sada jedem na svakih dva i po sata veoma lagane obroke, salate, pijem šejkove, jedem voće, povrće i ribu. Trudim se da meso potpuno izbegavam, a hleb i veštačke šećere uopšte ne unosim. U principu sam fizički aktivan, sada sam pojačao aktivnosti i balansiram da se ne umaram previše. Spavam minimum osam sati, a planiram i da se u narednim danima malo isključim i napunim iznova baterije jer mi je važno da mi energija u narednim danima i nedeljama bude uvek na najvišem nivou. Imao sam veoma stresne i burne dane, završavao sam CD, mnogo posla oko sponzora, kampanja, koncerata, a sada je fokus usmeren samo na koncert.

Koje pesme s novog albuma su omiljene najbližim članovima vaše porodice – Jovani, Kosti i Mini?

– Svako je imao svog favorita pre nego što je album izašao – za Minu je to bila „Zvezda“, Jovani „Nerado“, a Kosta je uživao kada pustim „Ranjenu zver“. Ipak, ovo je album u kojem nakon nekoliko slušanja imate neku drugu pesmu koju posle non-stop puštate, pa onda treću, i to mi dosta ljudi kaže, a isto sam se i ja osećao kada sam ih stvarao.

Vaši koncerti su podjednako dobro posećeni u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj za razliku od vaših kolega koje u pojedinim zemljama bivše Jugoslavije nisu dobro došle. Šta mislite, čime ste zaslužili takav status?

– Nisam nikada o tome razmišljao. Trudim se da prema svojoj publici, gde god da je, budem jako korektan i pažljiv, komuniciram često s njima i preko društvenih mreža, preko aplikacije, prosto jako mi znači da oni znaju da cenim što prate moj rad i vole moju muziku. S druge strane, ja imam kolege i prijatelje po celom regionu, imao sam divne i velike duetske pesme, možda je i to uticalo na dobrodošlicu. A možda je samo stvar u dobroj muzici koja nema granice, koja pronađe svoj put i poveže ljude. Kao most.

Da li ćete zabraniti unošenje zastava bilo koje zemlje i da li ste to nekada uradili?

– Ma ne. Zastava je odraz zdravog patriotizma. Ako neko misli da mu je na koncertu baš ona potrebna da bi uživao, OK.

Čime vas sin Kosta raduje ovih dana. Da li je muzikalan, na koga liči?

– Kosta me raduje veselošću, osmehom, toplinom, sigurnim koracima i rečenicama koje polako sklapa. Jako je muzikalan, po ceo dan igra i traži da mu se pušta muzika. Čak i Jovana priznaje da liči na mene, ima svetlu kosu kao ona kada je bila mala, ali crte i izrazi lica – preslikan tata.

Vaša ćerka Mina je izjavila da se dopada voditelju Vladi Stanojeviću. Da li biste imali nešto protiv da vam on bude zet?

– Ja sam vam tata iz „Mi nismo anđeli“. Mina i dečko – ne, ne, nisam spreman za ta pitanja još.

Zeljko i Mina Joksimovic

Toni Cetinski je priznao da su između vas dvojice nakon snimanja dueta izbile nesuglasice. Hoćete li da otkrijete zbog čega i da li postoji šansa da se to prijateljstvo i poslovna saradnja obnovi?

– Ma, ljudi, naša saradnja je potpuno normalna. Videli smo se toliko puta posle snimanja. Toni i ja smo uradili pesmu koja će ostati iza nas. Ja sam ponosan na naš duet i uvek ću biti. Kad god smo posle toga izvodili “Zabludu”, publika je odlično reagovala.

Jovana i vi ste raskinuli pred svadbu i cela Srbija se bavila razlozima tog razlaza. Da li je to bio momenat kada ste poželeli da niste javna ličnost i koliko je taj period na kraju još više zbližio vas dvoje?

– U odnosu dvoje ljudi, anonimnih, takve stvari su uobičajene. Malo se posvađate, pa se pomirite. Pa to je svako prošao. Mi smo imali nevolju da kao javne ličnosti ovakva privatna stvar završi u medijima. Bilo je jako neprijatno i naravno da sam želeo da svega toga ne bude u novinama. Taj razlaz iako je bio bolan i meni i Jovani je pokazao koliko se volimo i da mi ne možemo jedno bez drugog. Posle toga nismo se razdvojili nijednog trenutka.

Razumem zašto je JK u žiriju „Zvezda Granda“

Bili ste u žiriju mnogih muzičkih takmičenja. Šta mislite o potezu „Grand produkcije“ da Jelena Karleuša i njoj slični (više šoumeni nego pevači) odlučuju o sudbini mladih talenata?

– Rejting je zakon. I iz te pozicije kad posmatram razumem svaku odluku jer znam da televizije žive samo od rejtinga i reklama.

Želimo da kuća Joksimovića bude puna dece!

Planirate li proširenje porodice i kada biste mogli da birate pol bebe, koji bi to bio, s obzirom na to da imate i sina i ćerku?

– Imamo mi naše planove, ali oni su toliko intimni da su samo moji i Jovanini. Čak ni s roditeljima i prijateljima o tome ne pričamo. Želimo da kuća Joksimovića bude puna dece, pa polako.

Zeljko i Jovana Joksimovic 1

Balkan Lifestyle/Alo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Danijel Pavlovic: Ne postoji pevačica koju sam voleo kao Brenu!

Ana Kokić otkriva šta je pogrešna ljubav!